Gündem Afrin’de hain tuzak: 1 şehit

Afrin’de hain tuzak: 1 şehit

16.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında yürütülen arama ve tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Piyade Teğmen Muhammed Kır (25) şehit oldu.

Afrin’de hain tuzak: 1 şehit

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Üsteğmen olacaktı

Kayseri 1’nci Komando Tugayı’nda görevli Kır’ın acı haberi Kayseri’nin Talas ilçesinde oturan annesine verildi. Acılı annenin oğlunun şehadet haberini askeri yetkililerden aldığı sırada sağlık görevlileri de evin önünde hazır bekletildi. Şehidin Afrin’e göreve gitmesinin ardından eşinden ayrı olan Hemra Cömert’in Kayseri’ye gelerek, bekar olan oğlunun evinde kaldığı öğrenildi. Baba Zeki Kır ise oğlunun şehit haberini Erzurum’da öğrendi. Ağustos ayında üsteğmen rütbesine yükseleceği bildirilen Kır’ın, Erzurum’un Pasinler ilçesi doğumlu olduğu ve 3 kardeşinin bulunduğu belirtildi. Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da şehidin annesine taziyelerini iletti.