Gündem ‘100 bin öğretmen sözü unutuldu’

‘100 bin öğretmen sözü unutuldu’

20.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Antalya ziyaretleri kapsamında Serik ilçesinde partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti.

‘100 bin öğretmen sözü unutuldu’

Burada yaptığı konuşmada “2023 seçimlerinde bütün partiler ‘100 bin öğretmen daha atayacağız, Türkiye’nin Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünde’ dediler” diyen Akşener, sözlerin unutulduğunu söyledi. Akşener, “Erdoğan’a bir şey hatırlatmak istiyoruz. Bu kadar çok öğretmeni mezun ettiniz. Eğer ihtiyaç yoktuysa niçin bu gençlerimizi analarının, babalarının rızkından kesip okuttunuz. Şimdi sözünü hatırla Sayın Erdoğan. 100 bin öğretmeni, seçime 11 gün kaldı, 11 gün içerisinde bir cümleyle dâhil etmen mümkün. Etmiyorsan atanamamış öğretmenlerin oylarını istiyorum” dedi. 

Haberin Devamı

Emeklilere zam talebi 

10 bin lira emekli maaşı alan birinin geçinmesinin mümkün olmadığını söyleyen Akşener, “Büyükşehirde hiç mümkün değil. İlçelerde bile mümkün değil. Sen et yiyebilen emekliyi gördün mü Sayın Erdoğan? Ayın 1 ve 2’sinde ikramiye yatacak ya hesaplara. Onu yap 7 bin lira. İkincisi 11 bin lira seyyanen zam ver bütün emeklilere, sonrasında en düşük emekli maaşını asgari ücrete getir, emekliler seni görsün. Ama yapmıyorsan Akşener olarak ben sana yaptıracağım. Onun için de emeklilerin, emeklilerin oylarına talip olacağım” diye konuştu.