Ekonomi 70’inci yılında ‘Yetmez’ dedi

70’inci yılında ‘Yetmez’ dedi

01.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla 1954 yılında 50 milyon liralık sermaye ile kurulan ve 2024 itibariyle 70’inci yılına ulaşan VakıfBank’ın, 2.8 trilyon lira aktif büyüklüğe ulaştığı, ekonomiye de yaklaşık 2 trilyon liralık katkısı bulunduğu bildirildi.

70’inci yılında ‘Yetmez’ dedi

Kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında 16 Nisan 2024 tarihinde Anıtkabir’i ziyaret eden VakıfBank yönetimi çelenk bırakarak anı defterini imzaladı. 18 Nisan tarihinde ise bine yakın VakıfBanklı Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Ülke nüfusunun dörtte birinin VakıfBank’ı tercih ettiğini belirten VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Sadece bankacılık alanında değil finans ve finans dışı pek çok alanda da ülkemiz ve milletimiz için emek vermeye devam ediyoruz. 1954 yılındaki ilk iştirakimiz olan Trakya Çimento Sanayii’nden son iştirakimiz olan Vakıf PayS’e kadar birçok paydaşımız ile ekonomik kalkınma serüveninde yol aldık. Yeterli mi? Elbette yetmez” dedi.

Öte yandan bankanın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle “Yaşımız yetmiş ama yetmez” mesajıyla bir de reklam filmi yayınladı. Filmde bugüne kadar Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdikleri çalışmaları paylaşan VakıfBank, ülke için yaptıklarının asla yeterli olmadığını ve gelecek için daha çok çalışma vizyonunu da ortaya koydu.