Dünya Şifreli mesaj sızdı, Putin bizi bırakma! 'Saatini hiçbir zaman sağ koluna takmadı'

Şifreli mesaj sızdı, Putin bizi bırakma! 'Saatini hiçbir zaman sağ koluna takmadı'

28.08.2023 - 17:13 | Son Güncellenme:

Ukrayna İçişleri Bakanının danışmanı tarafından paylaşılan bir Telegram sohbeti Putin'in sağlık durumu hakkında endişe yarattı. Kısa sürede dünya basınında manşet olan gelişmede geçmiş dönemlerde gündeme gelen 'Putin dublör mu kullanıyor' sorusunu tekrar akıllara getirdi.

Şifreli mesaj sızdı, Putin bizi bırakma Saatini hiçbir zaman sağ koluna takmadı

On sekiz aydır devam eden Rus işgalinde Ukrayna yaz başından beri Moskova'nın 1000 kilometrelik siper hattını kırmaya çalışıyor. Batı silahlarına rağmen bölgede zorlanan Kiev, yüzlerce kilometrelik mayınlı arazi yanında bir de Rus pilotlarla mücadele ediyor. Bir süredir yerinde sayan karşı taarruzda ise Ukrayna tarafı kritik köyleri ele geçirmeyi başardı.

Haberin Devamı

'DUBLÖRÜNÜ MARIUPOL'E GÖNDERDİ'

Cephede kaos devam ederken hem sosyal medya hem de dünya basını gözünü Putin'e çevirdi. Bir süredir dublörleri olduğu öne sürülen Putin'in sağlık durumu kötüyken ve güvenli olmayan yerlere bu kişileri gönderdiği öne sürülüyor. Bu iddiayı destekleyen en önemli kanıtlardan biri ise Putin'in Mariupol'e yaptığı ziyaretti. İngiliz basınına göre ise ziyareti gerçekleştiren kişi Putin'in dublörlerinden sadece biriydi.

O dönem bu iddialarla ilgili resmi makamlardan bir tek Ukrayna Genelkurmay Başkanı Kyrylo Budanov konuştu. Budanov konuyla ilgili 'Sürekli ortaya çıkan üç kişiyi özellikle biliyoruz, ancak kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Hepsi birbirine benzemek için estetik ameliyat geçirdi' değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Şifreli mesaj sızdı, Putin bizi bırakma Saatini hiçbir zaman sağ koluna takmadı

TELEGRAM KONUŞMASI SIZDI

Geçtiğimiz günlerde yine İngiliz basınına yansıyan haberlerde ise Putin'in Wagner lideri Prigozhin'in ölümünden saatler önce çekilen görüntüsü irdelendi. Görüntülerde Putin'in saatini her zaman sol koluna taktığını hatırlatıldı ve Rus liderin, Rusya Stratejik Kalkınma ve Ulusal Projeler Konseyi'nde saatini sağ koluna taktığı görüldü. Kamera yansıyan o anlarda saatini sağ kolunda arayan Putin'in görüntüsü komplo teorilerini daha da alevlendirdi.

28 Ağustos'un sabahında Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko danışmanı Anton Gerashchenko Telegram'dan sızdığı iddia eden bir konuşma paylaştı. Konuşmada Rus destekçisi "Z-blog yazarı" Pozdnyakov 'Putin bizi bırakma, onun için tanrıya dua edin' ifadelerini kullandı.

Şifreli mesaj olduğu öne sürülen bu paylaşım sosyal medyada kısa sürede infial yaratırken Putin'in sağlık durumuna ilişkin herhangi bir resmi açıklama veya teyit gelmedi.

Şifreli mesaj sızdı, Putin bizi bırakma Saatini hiçbir zaman sağ koluna takmadı