Dünya HIMARS'lar kilometrelerce uzaktan vurdu! 200 Rus aynı anda öldü

HIMARS'lar kilometrelerce uzaktan vurdu! 200 Rus aynı anda öldü

03.08.2023 - 13:01 | Son Güncellenme:

Cephe hattından uzak bir konumda olduğunu düşünen ve burada eğitim yapan Rus askerleri onlarca kilometre öteden füzeyle öldürüldü.

Şubat 2022'den beri devam eden Rus işgalinde cephe hattındaki kaos son günlerde tekrar artışa geçti. Ukrayna ordusu başarısız karşı saldırı sonrası tekrar Ruslara yönelik bir taarruza geçti. Kaynaklara göre Ukraynalılar ülkenin doğusu ve Bahkmut civarında bu sefer önemli bir ilerleme kaydetti.

Haberin Devamı

SAVAŞTA ÖLEN SİVİL SAYISI

Ukrayna bu saldırıların yanı sıra savaşı Rus sınırına da taşımayı başardı. Moskova'nın merkezine 2 gün arayla drone saldırısı düzenleyen Kiev, savaşı Rus halkına tekrar hatırlattı. Gün içerisinde açıklanan verilere göre savaş boyunca toplam 10 bin 749 sivil öldü, 15 bin 799 kişi ise yaralandı. Ukrayna'ya göre bu veriler buz dağının görünen kısmı.

HIMARSlar kilometrelerce uzaktan vurdu 200 Rus aynı anda öldü

DİKKAT ÇEKEN TATBİKAT

Ruslar ise dün 6000 asker 30 uçak ve 30 savaş gemisinin katıldığı devasa bir tatbikat gerçekleştirdi. Baltık Denizi üzerinde gerçekleşen tatbikatın dikkat çeken yanı ise Ukrayna işgalinin öncesinde de benzer tatbikatların düzenlenmiş olması. Hatırlanacağı üzere son günlerde Polonya ile Wagner grubunun arasında bir çatışmanın olacağını dünya medyası ve yetkililer sık sık dile getiriyor.

Haberin Devamı

Zelenskiy'nin hafta başında Brezilya televizyonuna Putin'e yönelik yaptığı açıklamalar sonrası Brezilya LideriLuiz Inacio Lula da Silva konuştu. Silva'ya göre hem Zelenskiy hem de Putin barış için henüz hazır değil.

HIMARS'LAR VURDU 200 ÖLÜ

Öte yandan İngiliz basınında çıkan haberlerde Rus askerlerinin eğitim sırasında kilometrelerce öteden ABD üretimi HIMARS'lar ile vurulduğu belirtildi. Askerlerin, vurulmamak için ön cepheden çok uzağa gittiklerini ancak buna rağmen hedef oldukları kayıtlara geçti. İddialara göre saldırıda adada 200 asker hayatını kaybetti.

Bazı iddialara göre ise Rus ordusunun içindeki ajanların askerlerin konumunu bildirdiği ve Ukraynalılara bu yüzden hedef olduğu düşünülüyor.

HIMARSlar kilometrelerce uzaktan vurdu 200 Rus aynı anda öldü

KİLOMETRELERCE ÖTEDEN GELEN ÖLÜM

Ukrayna Ulusal Direniş Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise 'Geçici olarak işgal altındaki bölgede yeraltından gelen bilgiler sayesinde onlarca işgalci ve düşman teçhizatı imha edildi' denildi.

Putin'in eğitim kampları kurduğuna inanılan Dzharylhach Adası, Ukrayna'nın elindeki en yakın bölgeden yaklaşık 80 kilometre uzakta bulunuyor.

HIMARSlar kilometrelerce uzaktan vurdu 200 Rus aynı anda öldü