Dünya 'Senden üstünüm' deyip üzerine idrarını yaptı! Skandal görüntü

'Senden üstünüm' deyip üzerine idrarını yaptı! Skandal görüntü

06.07.2023 - 17:04 | Son Güncellenme:

Yıllardır kast sistemi ile yönetilen Hindistan'dan gelen görüntüler dünya basınında infial yarattı. Olayın gündem olması üzerine söz konusu şahıs ilginç bir ceza aldı.

Senden üstünüm deyip üzerine idrarını yaptı Skandal görüntü

Yıllardır Hindistan'da görülen kast sistemi, insanları ekonomik ve sosyal açıdan sınıflandırmak için kullanılan bir sistemdir. Hinduizm dinine göre bazı kişiler doğuştan seçilmiştir ve uhrevi özelliklere sahiptir. Büyük çoğunluk ise parya ve sudra olarak tanımlanmıştır.

Haberin Devamı

Kast sisteminin kesin kuralları vardır ve bu kurallardan hiçbiri değiştirilemez. Dogmatik bir yapıya sahip olan sistemde ayrıcalıklı ve zengin olan sınıfların özgürlükleri güvence altına alınmıştır. Buna karşın toplumun alt kesiminde yer alan kişi ve toplulukların can ve mal güvenliği yoktur.

'SENDEN ÜSTÜNÜM'

Bu bağlamda Hindistan'da konuyla ilgili skandal bir gelişme yaşandı. BBC'nin aktardığına göre Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde bir kişi kendisinin ondan üstün olduğunu belirterek üzerine idrarını yaptı. Söz konusu görüntünün gündem olması üzerine polis şahsı tutukladı.

Senden üstünüm deyip üzerine idrarını yaptı Skandal görüntü

İLGİNÇ BİR CEZA ALDI

Üst düzey hükümet yetkilisi Nilamber Mishra, Hindistan Times gazetesine, 'Shukla' isimli kişinin "yasadışı olarak inşa edilen" yaklaşık 400 metrekarelik evinin Çarşamba günü yıkıldığını söyledi. Yerel medya tarafından paylaşılan videolar, bir buldozerin bir duvarın ve bir teneke çatının bazı kısımlarını yıktığını gösteriyor.

Haberin Devamı

Senden üstünüm deyip üzerine idrarını yaptı Skandal görüntü

ÜLKEDE İNFİAL YARATTI SİYASİLER TEPKİLİ

Muhalefet liderleri ise konuyla ilgili araştırma önergesi başlattı. Hükümete baskı yapmayı planlayan muhalefetin önümüzdeki hafta skandalın yaşandığı eyaletin valisiyle görüşmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bir tweet atan Madhya Pradesh'in eski Başbakanı Kamal Nath 'Bu olay tüm Madhya Pradesh'i utandırdı. Suçlu kişiye en ağır ceza verilmeli' dedi.

Hindistan'da 200 milyondan fazla kişinin en alt sınıfta yer aldığı biliniyor. Kabile halkını korumayı amaçlayan yasalara rağmen bu insanlar sık sık akılalmaz durumlara maruz kalıyor.