Dünya Miçotakis'in seçim vaadinde 'Sınır' detayı! 37 km'den 100 km'ye çıkacak

Miçotakis'in seçim vaadinde 'Sınır' detayı! 37 km'den 100 km'ye çıkacak

01.04.2023 - 09:44 | Son Güncellenme:

Türkiye ve Yunanistan arasındaki buzlar erimeye devam ederken Başbakan Miçotakis de ülkesinde Mayıs ayında gerçekleşecek olan seçimlere hazırlanıyor. Bu bağlamda dün mitinglerine devam eden Miçotakis, Türkiye'nin de içinde olduğu vaatlerini sıraladı, Yunan basını bu sözleri manşetten gördü.

Miçotakisin seçim vaadinde Sınır detayı 37 kmden 100 kmye çıkacak

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem öncesi Türk-Yunan ilişkileri tarihin en gergin seviyelerinde seyrediyordu, ancak deprem sonrası Yunanistan'ın dostane tavrıyla bu durum tam tersine döndü.

Haberin Devamı

EMAK'a bağlı arama kurtarma uzmanı 21 itfaiyeci, 2 doktor, 3 acil yardım sağlık personeli, 2 arama kurtarma köpeğinden oluşan ekip Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi uçakla dün Atina yakınlarındaki Elefsina Havaalanı'ndan Türkiye'ye ulaşmıştı.

MİÇOTAKİS'DEN TÜRKÇE MESAJ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise Türkiye'ye olan desteğini göstermek için sosyal medya hesabından bir Türkçe bir paylaşımda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

'İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız'


Depremin yaraları sarılmaya devam ederken Türk-Yunan ilişkilerinde de buzlar eridi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ve Mevlüt Çavuşoğlu sık sık görüşerek Ankara-Atina hattında sıcak temaslarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEKTUP

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 25 Mart Yunan Milli Bayramı nedeniyle Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e kutlama mektubu gönderdi. Yunan hükümeti ve halkının 6 Şubat depremlerinden sonra gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür eden Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını belirtti.

Haberin Devamı

Miçotakisin seçim vaadinde Sınır detayı 37 kmden 100 kmye çıkacak

MİÇOTAKİS'DEN SEÇİM VAATLERİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in seçim vaatleri Yunan basınında gündem oldu. Klasik seçim vaatlerinin yanı sıra Miçotakis'in Türkiye hakkındaki sözleri dikkat çekti. Türkiye'nin son aylarda gösterdiği 'İyi havayı' memnuniyetle karşıladığını belirten Miçotakis şöyle dedi:

'Yunan hükümeti ve halkının 6 Şubat depremlerinden sonra gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür eden Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını belirtti'

Katmerini gazetesinde yer alan haberde ise Miçotakis'in seçim kampanyasındaki Türkiye detayı dikkat çekti. Miçotakis, Türkiye ile olan kara sınırına duvar örme sözü verdi ve bu duruma karşı çıkanlara şu sözleri söyledi:

'Pozisyonlarını açıkça belirtsinler: Bizim ördüğümüz duvarı yıkıp açık sınır politikasına mı dönecekler? Yoksa onu koruyup Yunanistan'ın sınırlarının güvenliğine mi yardımcı olacaklar'

Miçotakisin seçim vaadinde Sınır detayı 37 kmden 100 kmye çıkacak

HEDEFLERİ 100 KM'LİK DUVAR

Yunanistan ile Türkiye arasında hali hazırda sınırda duvar olan bir bölge bulunuyor. Duvar şu anda 37,5 kilometre uzunluğunda ve Yunan hükümeti önümüzdeki 12 ay içinde 35 kilometre genişletmeyi planlıyor. Hükümet yetkilileri, 2026 yılına kadar duvarın uzunluğunu 100 kilometreden fazlaya çıkarmayı düşünüyor.

Miçotakisin seçim vaadinde Sınır detayı 37 kmden 100 kmye çıkacak