Cadde Esra Sönmezer: Şimdiye kadar halk otobüsüne gerek duymadım!

Esra Sönmezer: Şimdiye kadar halk otobüsüne gerek duymadım!

15.06.2022 - 07:10 | Son Güncellenme:

Her fırsatta kedisine olan sevgisini dile getiren Esra Sönmezer, 10 yaşına giren polikistik böbrek hastası 'Bebek'in ölümüyle büyük acı yaşamıştı. Önceki gün Nişantaşı'nda görüntülenen ünlü isim, 20 yıl aradan sonra ilk kez halk otobüsüne bindiği anlarla ilgili konuştu.

Esra Sönmezer: Şimdiye kadar halk otobüsüne gerek duymadım

Esra Sönmezer, polikistik böbrek hastası olan 10 yıllık kedisi Bebek’e daha uzun ve konforlu bir yaşam için kök hücre tedavisine başlamıştı. Bebek, ikinci doz kök hücre tedavisi sonrası halsizleşmiş ve durumu ciddileşince yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Sönmezer'i kedisi, tedavisinin altıncı gününde hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Yapılan kök hücre tedavisinin kedisinin ölümünü tetiklediğini savunan sunucu, kedisinin vefatından sonra sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Acım büyük” mesajını yazmıştı.

Esra Sönmezer: Şimdiye kadar halk otobüsüne gerek duymadım

"1.5 MİLYONM TL HARCADIM"

TV8'de ekranlara gelen '2.Sayfa' programına katılan 37 yaşındaki sunucu, 25 Nisan'da gerçekleşen kedisinin ölümü hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

Kedim uzun zamandır polikistik böbrek hastasıydı ama sağlıklıydı. Biz de daha uzun yaşasın diye kök hücre tedavisine başlamayı uygun gördük. Tedavinin ilk dozunda sorun olmadı, ikinci dozu alınca kedim fenalaştı ve vefat etti. Kedim yapılan uygulamadan sonra vefat etti. Bu zamana kadar kedim için 1-1.5 milyonun üzerinde para harcadım. Kedimin ölmesine vesile olanların peşini bırakmayacağım. Kedimin ölümünde kim sorumluysa mahkemede hesap verecek. Bebek benim evladım gibiydi. Tekirdağ’da hayvanlar için yapılan bir mezarlık alanına gömdük. Artık bir hayvan bakabilecek bir psikolojim yok.

"ACISI HALA ÜZERİMDE"

Sonrasında Nişantaşı'nda kameralara yansıyan Esra Sönmezer, "Zor bir süreç geçiriyorum. Bebek yıllardır polikistik böbrek hastasıydı fakat tedavileri çok iyi uygulandığı için kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürüyordu. Daha uzun ömürlü ve daha sağlıklı olması için uygulattığımız kök hücre tedavisinin ikinci dozundan sonra fenalaşıp hayatını kaybetti. Bebek’i kaybetmenin acısı hala üzerimde” demişti.

Haberin Devamı

"YENİ BİR EVLAT EDİNMEK CİDDİ SORUMLULUK"

Basın mensuplarının “Yeni bir hayvan sahiplenmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna ünlü oyuncu, “Uzun bir müddet düşünmüyorum. Hastalıkta ve sağlıkta hep yanında olmanızı gerektiren, yeni bir evlat edinmek gibi ciddi bir sorumluluk. Şu an için kendimi hazır hissetmiyorum” yanıtını vermişti.

Esra Sönmezer: Şimdiye kadar halk otobüsüne gerek duymadım

"KEDİMDEN GERİYE KALAN SADECE TÜYLERİ OLDU"

Ölmeden üç hafta önce kedisini tıraş ettirdiğini söyleyen Sönmezer, “İki ayda bir tıraş ettirirdim. Ölmeden üç hafta önce de tıraş ettirdim. Sanki öleceği içime doğmuş gibi ilk kez tüylerini poşete koyup sakladım. Kedimden geriye kalan sadece tüyleri oldu ve onları evimin en değerli köşesinde saklıyorum” şeklinde konuşmuştu.

Türkiye’de hayvan hakların konusunda yasal bir düzenlemenin şart olduğunu ifade eden Sönmezer, “Hayvanlar bir eşya değildir. Onların da canı ve ruhu var. Bizim hem kötü gün dostlarımız, hem de minik dilsiz çocuklarımızdır. Artık onların varlığını kabul etmemiz gerekiyor. Hayvanları koruyacak yasal adımların atılması lazım. Bunun için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullanmıştı.

"OTOBÜSÜ TAKSİDEN DAHA ÇOK SEVİYORUM"

Esra Sönmezer, tüm bunların ardından geçtiğimiz gün Nişantaşı'nda objektiflere yansıdı. Yeni film projesi için yapımcılar ile toplantı yaptığını söyleyen Sönmezer, kısa bir tatilin ardından çalışmaya başlayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde halk otobüsüne binen ünlü isim, o anları sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Güzel oyuncu, o görüntülerin hatırlatılması üzerine arkadaşının ısrarıyla 20 yıl aradan sonra halk otobüsüne bindiğini belirterek şöyle konuştu:

Şimdiye kadar ya kendi aracımı ya da set aracını kullandığım için halk otobüsüne gerek duymadım. Otobüsü taksiden daha çok seviyorum. Çünkü taksiye bir dünya para veriyorsunuz, hem hızlı kullanıyorlar hem de sizi dinlemiyorlar. Trafik saatlerinden bazı taksiler sizi almıyor. Kısa mesafe ise zaten direkt indiriyorlar.

Sönmezer, otobüse arkadaşının İstanbul kartını kullanarak bindiğini ve kendisine kart alacağını da söyledi.

Esra Sönmezer: Şimdiye kadar halk otobüsüne gerek duymadım

KİLO VERMEK İÇİN KLİNİĞE YATACAK

Öte yandan Esra Sönmezer, önceki haftada tatil öncesi forma girmek için kliniğe yatma kararı aldığını paylaşmıştı. Muhabirlerle konuşarak son dönemde aldığı kilolardan dolayı rahatsız olduğunu belirten ünlü isim, bir süredir diyet yaptığını ve 6 kilo verdiğini ifade etmişti:

Haziran'ın son haftası Bodrum’a gideceğim. Acilen kilo vermem lazım. Şimdiye kadar altı kilo verdim. Önümüzdeki hafta kliniğe yatacağım. İki haftada kilolara veda etmeyi hedefliyorum.