Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul, dünya moda şehirleri arasında yerini aldı. Artık bizde de moda haftaları büyük ilgi görüyor

HER YANIMIZ MODA

Freak is the New Black elbisemle Beymen’de Aquazzura ayakkabı denerken

Geçen hafta Karaköy’de başarıyla geçen Mercedes - Benz İstanbul Fashion Week’te birkaç defileyi izledim.
Defileler öncesi gazetecilere verdiğimiz pano önü pozlar, yerleri net yazan davetiyelerimizle puf koltuklarda oturmalar, tasarımcıların basın bültenleri, defile bitiminde hepimizin cep
telefonlarımıza sarılıp son toplu podyum geçişini çekmesi gibi tüm ritüeller profesyonelce gerçekleşti.
Tabii bunda organizasyonu yapan IMG Fashion’ın zaten New York, Miami, Berlin, Sidney, Moskova ve Tokyo moda haftalarını da yapmasının rolü var.

İtalyan ayakkabılar
Biz davetliler de modelleri aratmayacak şıklıkta defileden defileye koştururken İstanbul’a aynı günlerde önemli bir ayakkabı tasarımcısı da geldi. Cameron Diaz, Olivia Palermo gibi Hollywood ünlülerinin de giydiği İtalyan marka Aquazzura’nın yaratıcısı Edgardo Osorio, Beymen Zorlu Center’daydı.
Evet, dikkat çekici stilettoları seviyoruz ama yoğun hayatlarımızda artık ayağımızın konforu da önemli. Floransa merkezli bu marka, modern ve şık tasarımları rahat kalıplarla birleştirdiği için çok yüksek topuklu değil. Siyah - beyaz olan iki modeli denedim; görüntülerinin aksine rahattılar.

Haberin Devamı

Güneş Tutulması neden bizi etkiler?

20 Mart’ta gerçekleşen Güneş Tutulması epey konuşuldu.
Ben o anı fiziken görmek yerine enerjisel etkileriyle ilgilendim. Çünkü, gökyüzünde ne oluyorsa bizim içimizde de aynısı oluyor!
Evrenin içinde yaşıyoruz ama evren de bizim içimizde! Hep söylüyoruz ya “BİR’iz” diye. Evrendeki her şey ile bütünüz. O yüzden Ay’da, Güneş’te, uzayda, yıldızlarda ne hareket oluyorsa bizler de etkileniyoruz. Çünkü evreni içimizde taşıyoruz.
Evet, gökyüzünde çok güçlü enerjiler var. Bu güneş tutulması da benim burcum Balık’ta gerçekleşiyor. Yani, balık burcu özelliklerini düşünerek sizin için gereken değişimleri algılayabilirsiniz. İllüzyonlardan netliğe geçebilirsiniz. Elektromanyetik alan sizin hikayenizi değiştirebilir. Tabii eğer siz de hazırsanız!
Etkilerini ilk 15 gün içinde hissettirecek olan bu süreç, hayatınızda köklü değişimlere sebep olacak yeni başlangıçları işaret ediyor. Bir şeyler bitecek ve yenileri başlayacak. Kendi hikayeni yeniden yazmak istemez misin? Kontrol, mükemmelliyetçilik, analiz etmek gibi koşulları artık bırakıp zihnin yerine kalbinle düşünerek hareket etmeni öneriyor bu sistem. Mutluluğu başkasında aramak yerine özünde senin mutlu hissetmen gerekiyor ki yaşamın o şekilde yansısın. Bu güçlü yeni ayla birlikte öğrendiğin tüm dersleri taşıdığın ruhundan yeniden doğuyorsun. Sıfırdan doğmak değil de, bir arşivle yaşadığın hafızanın blokajlarının ötesine geçmek.
Bilinçaltını temizlemek için de nefes, silva, theta, nlp, aile dizimi, kuantum, journey gibi çeşitli yollardan destek alabilirsin.