Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Yönetim teorisyeni Peter Drucker, insanların ömrünün uzadığını ve şirketlerin de ömrünün kısaldığını tespit etmiş ve insanların artık bir şirketten emekli olamayacaklarını ve ileriki yaşlarında ikinci bir meslek edineceklerini söylemiş; hem de 1970’li yıllarda.

Etrafımda bu söyleme uyan örnekler giderek artarken; 25 sene özel sektörde çalıştıktan ve en son dokuz yıl Metro Group Türkiye Temsilciliği yaptıktan sonra bambaşka iki yöne yönelen başarılı bir kadından bahsetmek istiyorum. Akademisyenlik ve film yapımcılığı yapan Nurdan Tümbek Tekeoğlu.Metro’da çalışırken Marmara Üniversitesi’nde pazarlama alanında master ve doktorasını yaptı. Sinemaya Metro’da benim de sunuculuklar yaptığım - TÜRSAK ile kısa film yarışmaları düzenlerken çok ısındı. Gazeteci eşi Orhan Tekeoğlu da Karadeniz’in yüksek dağlık kesimlerinde yaşayan Karadeniz kadınlarını konu alan ‘İfakat Belgeseli’ni çekmek isteyince kolları sıvadı ve kaş göz yararak yapımcılık mesleğine adım attı.

Haberin Devamı

Keyifle izlediğim ‘İfakat’ umulanın üstünde başarı getirdi. TRT’den ödül aldı ve belgesel Karadeniz’in kadınlarına mal oldu. Daha sonra Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra ülkemize çalışmak için gelen Rus kadınlarının Trabzon’da yaşadığı acıları ve aileleri dağılan Karadeniz kadınlarının yaşadığı dramı konu alan ‘Öyle Sevdim Ki Seni’ isimli uzun metrajlı sinema filminin yapımcılığını üstlendi.

Film 30’a yakın festivalde gösterildi ve ödüller alarak halen gösterilmeye devam ediyor.

Kısa süre önce de ‘Sıra Dışı İnsanlar’ konulu belgesellerinin çekimleri bitti. Bu arada güzel bir şey olmuş ve sevgili Nurdan, Avrupa Film Akademisi’ne (EFA)kabul edilen üç Türk’ten biri olmuş. Yeni bir kariyer ve yeni bir heyecan. Bu heyecanlarını da öğrencileriyle Beykent Üniversitesi’nde verdiği derslerde paylaşıyor.

Hayatınıza neyin yön vereceğini bazen önceden kestiremiyorsunuz. İç sesinizi dinlediğiniz müddetçe doğru yolda ilerlersiniz…

BODRUM’DA WELLNESS KAMPIM
Ekim ayında Türkbükü’ndeki No:81 Hotel’de düzenleyeceğim harika bir wellness kampı var; aslında sağlık dolu keyifli bir tatil de diyebiliriz.
YÖNETİCİLİKTEN YAPIMCILIĞA
Yaz biterken yeni mevsime daha dinç, daha arınmış ve daha fit girmek için böyle bir fırsat sunmak istedik. Eski Maki Otel, yenilenen haliyle No:81 Hotel’de 1 - 4 Ekim tarihleri arasındaki wellness kampında katılımcılar üç gün boyunca hazırladığım fit menüyü yiyecek, benimle Tibet’in gençlik pınarıyla güne başlayacak. Denizde kürek sörfü denilen SUP yapacak, Yoga Métrique Consulting ile yoga ve meditasyon imkanı bulacak, masaj seansıyla rahatlayacak, Cennet Koyu’na tekne turuna ve Gümüşlük Dereköy’deki Değirmen 81’de detoks workshop’una katılacak.
Hem tatil hem de detoksu andırmasına rağmen o kadar sıkı olmayan zevkli ve sağlıklı bir uzun hafta sonuna ne dersiniz?