Cadde Alparslan Afşin Bey ölüyor mu? Afşın'i oynayan Emre Bulut kimdir, oynadığı diziler neler?

Alparslan Afşin Bey ölüyor mu? Afşın'i oynayan Emre Bulut kimdir, oynadığı diziler neler?

11.04.2022 - 19:06 | Son Güncellenme:

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Alparslan'ın alplerinden olan AfşinBey öne çıkıyor. Yeni bölümde Lipartiler tarafından ağır yaralanan Afşin Bey ölecek mi, diziden ayrılıyor mu? İşte, Emre Bulut hayatı, biyografisi...

Alparslan Afşin Bey ölüyor mu Afşıni oynayan Emre Bulut kimdir, oynadığı diziler neler

Emre Bulut, TRT1'in sevilen dizisi Alparslan'da Afşin rolüne hayat veriyor. Oyuncunun dizideki akıbeti, yeni bölüm fragmanı ile sorgulanır hale geldi. Yaralanan Afşin Bey'in başında Alparslan ve diğer alpler feryad eder. Peki, Afşın ölecek mi?

Haberin Devamı

AFŞİN BEY ÖLÜYOR MU?

Fenomen dizide Emre Bulut'un canlandırdığı Afşin Bey rolünün geşeceği izleyenler tarafından araştırılıyor. Afşin, 21. bölümde Lipartiler tarafından ağır şekilde yaralanıyor. Alparslan ve alpleri ise Afşin'in başında haykırır. Ancak Bulut'un dizideki varlığı ve Afşin Bey'in akıbeti hakkında henüz açıklama yapılmadı.

AFŞİN BEY TARİHTE KİMDİR?

11. yüzyıl başlarında Horasan'dan Selçuklu'nun Bizans serhaddine yerleştirilen Türkmen aileler arasında bölgeye gelen önemli akıncı beylerinden olan Afşin,1066'da Murat ve Dicle civarlarında akınlarda bulunmuş ve yapılan muharebelerde Urfa tekfuru Aruandanos'u mağlup etmiştir.

1071'de Malazgirt Muharebesi'ne katıldı ve zaferin kazanılmasında etkin rol aldı. Muharebeden sonra da Anadolu'ya akınlar gerçekleştirdi. Anadolu gazalarında ün kazanıp buraların Türk yurdu olmasına ve İslamlaşmasına hizmet etti. Sultan Alparslan'ın vefatından sonra Melikşah'ın emrinde yer aldı. Afşin Bey'in bundan sonraki yaşamı ve ölümü hakkında fazla bilgi bulunmaz.

Haberin Devamı

EMRE BULUT KİMDİR?

Bulut 1992 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Oyuncu, Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümünden mezun oldu.Oyunculuğa dair eğitimler aldı. 2016 yılındaki Kış güneşi dizisi ile ekrana geldi. Ardından 2017 Seven Ne Yapmaz, 2019 Elimi Bırakma, 2020 Afili Aşk, 2021 Alparslan Büyük Selçuklu dizilerinde yer aldı.