Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İngiliz Kraliyet Ailesi’ndeki unvanlarını bırakıp, Los Angeles’a yerleşen Prens Harry ve eşi Meghan Markle, Buckingham Sarayı’ndan maddi destek almadıklarına göre üç yıldır nasıl geçiniyor?

BAŞARILI BİR KÜÇÜK İŞLETME

Bu sorunun yanıtı, Le Figaro’nun ‘Başarılı Bir Küçük İşletme; Harry ve Meghan’ başlığında saklı.

Le Figaro’nun İngiliz medyasından alıntılar yaparak hazırladığı habere göre durum şu:

“Çiftin ruh hallerini yaymak ve kraliyet ailesini karalamak için imzaladıkları sözleşmeler, onlara büyük meblağlar kazandırıyor.”

İngiliz Kraliyet Ailesi, çifti mutlu edip, Buckingham Sarayı’nda tutsaydı, bunlar olur muydu?

Haberin Devamı

Prens Harry’nin ‘Space’ kitabında sadece kraliyet ailesi yok ki!

Harry, bekaretini ne zaman ve kiminle kaybettiğini, uyuşturucu kullanıp, kullanmadığını ve Afganistan’da kaç kişiyi öldürdüğünü de yazdı.

Çift, her şeyi anlattı, yazdı.

Peki, ‘küçük işletme’nin malzemesi bitti mi?

Buckingham Sarayı’nın istenmeyen gelini ve eşi, ABD’ye yerleştikten üç yıl sonra Prens Harry’nin yazdığı kitap daha çıkmadan içinden sızanlarla, İngiltere’deki tüm haberlerin önüne geçiyorsa, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin daha çok çekeceği var, sarayı terk etmek zorunda bırakılan bu çiftten...

DERBİYİ TUTTURDUN, SEÇİMİ KİM KAZANIR?

Derbi maçlarının olduğu günler Twitter’da yazılanlara dikkat edin, herkes futbol uzmanı, herkes teknik direktör... Onlarca kameradan gelen görüntüleri izleyerek, pozisyonlar hakkında karar veren VAR’da hata olur, onlarda olmaz!

BAŞARILI BİR KÜÇÜK İŞLETME

Ne diyorlarsa doğrudur!

Çünkü onlardan iyi kimse bilmez futbolu.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin olduğu pazar günü de benzer şeyler oldu Twitter’da.

Peki doğru analizler ve isabetli tahminler yapanlar yok mu aralarında?

Var tabii...

Örneğin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar... Aynı zamanda T.C. İklim Değişikliği Başmüzakerecisi olan Birpınar, derbiden 2.5 saat önce önce skor tahminini yazdı:

Fenerbahçe: 0

Galatasaray: 3

Maçtan önce, “Tahmin değil, temenni olmuş”, “Hocam ne yaptın öyle?” diye itiraz edip, kendi skor tahminlerini yazanların yerini, Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-0 yenmesinden sonra Birpınar’ı tebrik edenler aldı. Hatta Birpınar’a, “Derbinin sonucunu bildiniz, Cumhurbaşkanlığı seçimi için tahmininiz nedir?” diye soranlar oldu. Bunun üzerine Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, “2023 seçim tahminimi de yapayım. Reis yüzde 52, diğerleri yüzde 48” diye yazdı.

Haberin Devamı

Derbinin skorunu bilen Birpınar’ın bakalım seçim tahminini de tutacak mı?

DİLAN ÇITAK MI, HADİSE Mİ?

BAŞARILI BİR KÜÇÜK İŞLETME

Dilan Çıtak Tatlıses, single olarak çıkarmayı planladığı şarkı 20 bin TL fazlaya Hadise’ye gidince, Twitter’da şunları yazdı:

“Şubatta çıkarmak için hazırladığımız parça son dakikada 20 bin TL fark ile Hadise’ye verildi. Yönetimi beceremeyen bir aracı sebebi ile. Her şarkıya ayrı bir fiyat gönderildiğini bilmiyorduk maalesef. Olsun, en azından taş gibi bir ses okuyacak, biz de son ses dinleyeceğiz.”

Şarkıcının bahsettiği ‘aracı’ kim bilmiyorum, ama şunu biliyorum.

Söz yazarı ve besteciler, bazen para için, bazen de okuyacak olanın kim olduğuna göre karar verir eserlerinin ilk kullanım hakkını...
Bir tarafta Hadise, 20 bin TL daha fazla ilk kullanım bedeli ve dijital platformlardan gelecek daha çok telif, diğer tarafta Dilan Çiçek Tatlıses...

Haberin Devamı

Maalesef doğanın kanunu böyle:

Büyük balıklar, küçük balıkları yiyerek beslenir.

Eser sahibi siz olsaydınız, hangi şarkıcıyı tercih ederdiniz?

GÜNÜN SÖZÜ

“Okuyarak öğreneceksin ama severek anlayacaksın.” (Şems)