Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünya medyasında hakkında birçok haber çıkan ‘Pamela Anderson Bir Aşk Hikayesi’ belgeselini iki kez izledim.

İlki, belgeselin ne anlattığını izlemek içindi, ikincisi göğüsleri, evlilikleri ve seks kasetiyle ünlü oyuncunun çocukluğundan bugüne kadar yaşadıklarını not edip, yazmak için... Çünkü 90’lı yılların seks sembolünün hayatı parıltılı olduğu kadar dramlarla doluydu.

Kanada’nın 100’üncü yılında doğduğu için gazetelerde haber olan, fotoğrafı yayınlanan çocuklardan biriydi.

Annesi garson, babası alkolik bir kumarbazdı ve eşine şiddet uyguluyordu.

Haberin Devamı

Renkli dünyaların gizlenen dramları

Bu yüzden annesi birkaç kez iki çocuğunu alıp, evden kaçtı, devletin sosyal yardımıyla yaşadı. O yardımlardan biri de süt tozuydu. 55 yaşındaki yıldızın, çocukken içtiği süt tozunun kokusu hala aklında.

Kendisini taciz eden bakıcının ölmesini istedi. Bakıcı ertesi gün trafik kazasında ölünce, dileğinin kabul olduğunu düşündü ve gençliği boyunca hep bu düşünceyle yaşadı.

Duygularını yazdığı onlarca günlüğü, ileride kanıt olur diye hep sakladı.

Soyundu yıldız oldu

Tek hayali doğup büyüdüğü Kanada’daki Granville adasından gitmekti. Amerikan futboluna ilgisi olmadığı halde arkadaşlarının isteğiyle gittiği bir maç, ona ülkeden çıkışın yolunu açtı.

Üstünde ‘Blue Zone’ yazan tişörtle tribünlerde oturan o genç kızı, kameraman yakın plan çekince, görüntüsü dakikalarca dev ekranlarda kaldı. Maç sonunda saha ortasında çekiliş bile yaptırılan genç kız, bir reklamın yıldızı oldu.

Renkli dünyaların gizlenen dramları

Ardından Playboy’dan aradılar onu, 1989 yılının ekim kapağı yapmak için...

Hayatında ilk kez uçağa bu vesileyle binip, Los Angeles’a gitti.

Playboy’un kapak yıldızlığı onu ‘Sahil Güvenlik’ dizisinin oyuncusu yaptı. Birkaç yıl öncesine kadar Kanada’da sıradan bir hayat yaşayan genç kız, artık dünyaca tanınan bir yıldızdı.

Belalı erkekleri seçti!

‘Hep belalı erkekleri bulmak’ gibi bir özelliği vardı. Beş evlilik yaptı.

Tommy Lee (1995-1998), Kid Rock (2006-2007), Rick Salomon (2007-2008, 2014-2015) ve Dan Hayhurst (2020). En uzun evliliği iki çocuğunun (Brandon Thomas ve Dylan Jagger) babası Tomy Lee ile olandı.

Haberin Devamı

Onunla evliyken rock yıldızının video çekme alışkanlığı, hayatının kabusu oldu. Çünkü evlerine giren hırsızın kasadan aldığı kasetler arasında çiftin seks görüntüleri de vardı. O video önce DVD olarak satışa çıktı, ardından internet aracılığıyla dünyaya yayıldı.

12 yaşındayken tecavüze uğrayan Anderson için evlerinden çalınan seks görüntülerinin ortalığa saçılması uğradığı ikinci tecavüz gibiydi. Üstelik hamileydi... Bu yüzden yaşadığı psikolojik sorunlar düşük yapmasına neden oldu.

‘Sahil Güvenlik’in setine gelip, erkek oyuncularla sahnelerine müdahale edecek kadar kıskanç olan müzisyen eş, kendisi ve çocuklarına şiddet uygulayınca 911’i aradı. Dayakçı eş hapse girince, o evlilik de bitti.

Sevgilileri, seks kaseti ve göğüslerini konuşmaktan sıkılınca kendine yeni bir sayfa açtı PETA üyesi, hayvanların ve sesi duyulmayan insanların sesi oldu.

Koca bulma formülü

55 yaşındaki yıldız şimdilerde çocukken hep kaçıp kurtulmak istediği, “Annem, babam yaşlanınca onlara bakmak için gelirim” dediği Kanada’daki adada...

Haberin Devamı

“Somon balıkları gibiyim, ölmek için doğduğum yere döndüm” diyen yıldız, Broadway’den ‘Chicago’ için teklif alınca, Kanada’dan New York’a bir dönüşü vardı belgeselde, gördüklerime inanamadım.

Evinin önündeki iki konteynerden biri ayakkabı, öteki kıyafet doluydu... Oyuncu, geçen yıl Broadway’de sahnelediği ‘Chicago’da giyeceği ayakkabı ve kıyafetleri aynı renkte altı bavula doldurarak ayrıldı, çocukluğunda devletin sosyal yardımına muhtaç olduğu Kanada’dan...

Belgeselin sonunda, henüz pilinin bitmediğini, ama artık hiçbir erkekle tanışmayacağını, işine bakacağını, ilk kez kendine aşık olacağını söyleyen yıldızın, hemcinslerine ise tavsiyesi şuydu:

“Biriyle evlenmenin en iyi yolu, ‘Seninle asla evlenmeyeceğim’ demektir. Altı aya evleniyorsun; kesin. O kişiyle kesin evlenmeyeceğini içten bir şekilde söylemelisin.”

GÜNÜN SÖZÜ

“Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.” (Peyami Safa)