SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Oturma grubunu yenileyeceklere muhteşem öneriler

Oturma odaları için şüphesiz ki en önemli dekorasyon unsuru oturma gruplarıdır. İşte yenilik isteyenler için özgün ve şık koltuk takımları

|

Hem yaşam alanının ana fonksiyonu görevi yaptıkları için, hem de estetik ve stil açısından salonların ya da oturma odalarının ana karakterini belirledikleri için koltuk ve kanepe modeli tercihlerimiz oldukça büyük bir önem taşıyor.

Salon dekorasyonlarını oluştururken ilk olarak koltuk takımı seçerek başlamamızın sebebi de bu. Hatta bazen tüm dekorasyonumuzun stilini beğendiğimiz oturma grubuna göre seçiyoruz değil mi? Ancak koltuk ve kanepe seçmek aslında çok da kolay değil çünkü model çeşitliliği oldukça geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Konforu mu ön planda tutmalısınız yoksa şıklığı mı, çağdaş ve sıradışı bir tasarım mı tercih etmelisiniz yoksa klasik bir model mi? Sizin oturma grubu stiliniz hangisi? İşte birbirinden farklı ve her zevke ve tarza uygun birbirinden güzel koltuk modelleri...


Minimalist yenilikçilik

(Groupoarquitectura / homify.com.tr)

Tüm oturma grubunun aynı renk olduğu günler artık geride kaldı. Öyle çok şaşalı ve gösterişli salon tasarımları da yerini minimal tasarımlara bırakıyor. Tüm bu yenilikçi dekorasyon trendlerini bünyesinde toplayan bir salon dekorasyonuyla karşı karşıyayız. Doğallığı ve yalınlığı ile dikkat çeken bu salonun oturma grubu, her biri birbiri ile uyumlu ama farklı renkteki koltuk ve kanepeleri bir araya getirmiş. Sade bir tasarıma sahip olan 2 koltuk ve 2 kanepeden oluşan bu oturma grubunun elemanlarının tarzı ise birbirlerini tamamlıyor ve modern bir çeşitliliği kusursuz bir uyumla harmanlıyor.

Eklektik estetik

(Honeybee Interiors / homify.com.tr)

Farklı renklerin, farklı tarzların ve farklı dokuların kusursuz bir uyumla bir araya geldiği eklektik tasarımlar son yılların en gözde dekorasyon trendlerini oluşturuyor. Oturma gruplarında da bu trend geçerli elbette. Modern ve klasiğin adeta dans ettiği bu oturma odasında da odanın dar yapısı eşsiz bir dekorasyon zevki ile kapanmış ve zengin ve gösterişli olduğu kadar aynı zamanda konforlu da bir yaşam alanı ortaya çıkarılmış. Oturma grubunun üç ayrı öğesi de farklı tarzların temsilcileri ve bu da odanın tarzını eşsiz kılan detayların en büyüğü.

Desenlerin nostaljik etkisi

(Horton and Co / homify.com.tr)

Kırsal dekorasyonları seviyorsanız bu oturma odası örneğine de bayılacağınıza eminiz. Samimi, sıcak, aynı zamanda karizmatik, stil sahibi ve nostaljik bir karaktere sahip olan bu salonun baş rolünde oturma grubunun döşemelerinin desenleri yer alıyor.

Uçuk pastel tonlar

(Trabcelona Design / homify.com.tr)

Pastel tonların zarif ve karakterli büyüsü hiçbir koşulda değişmiyor ve bulunduğu her yaşam alanında fark yaratmayı başarıyor. Pastel pembe tonunun ve şık ve modern tasarım anlayışının hakim olduğu bu salonda da zarafet, konfor ve stil sahibi bir inceliğin bir araya geldiğine tanık oluyoruz.

Modern, fonksiyonel ve konforlu

(Estudio Paula Herrero / homify.com.tr)

Oturma gruplarından bahsederken modern şehir evlerinin vazgeçilmezi olan modüler köşe takımlarından bahsetmemek olmaz tabii ki. L kanepe modelleri özellikle alan tasarrufu ve minimum yer kaplayarak maksimum konfor ve oturma alanı sağlama konusunda son yılların en çok tercih edilen tasarım modellerinden biri. Bu örnekte de modern bir köşe kanepe, sandalye tarzında çağdaş tekli koltuklarla bir araya gelerek küçük alanlarda harika bir dekorasyon yaratmanın başarılı bir örneğini oluşturmuş.

Chesterfield karizması

(Escapefromsofa / homify.com.tr)

İkonik kanepe tasarımlarının en karizmatik ve havalısı olan ve tasarım dünyasında “kanepelerin kralı” olarak da anılan Chesterfield kanepeler kapitone dikişleri, sırtlarıyla aynı hizada kolları ve karizmatik stilleriyle her çağın trendi olmaya devam ediyorlar. Bu tarz kanepelerin en büyük özelliği ise tarihten gelen dokularıyla hem geleneksel ve klasik hem de modern dekorasyonlara uyum sağlayabilmeleri.

Daha fazla resim ve seçenek için:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.