Talat Atilla

Talat Atilla

talat.atilla@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de 2 konu gündeme geldiğinde geri dönüş zor olur.

Biri erken seçim, diğeri af…

Merhum Erdal İnönü’nün dediği gibi “Tüp macundan çıkınca içine geri sokamazsınız.”

AK Parti kurmayları “Gündemimizde yok” dese de tartışma sürüyor, MHP bastırıyor.

Af sıkıntılı bir konu. Bunların başında uyuşturucu var. Cezaevlerinde uyuşturucu kaçakçılığı, satıcı ve içiciliğinden tutuklu ve hükümlü 50 bin 536 kişi var.

İkinci madde göçmen kaçakçılığı. Ege’de şişme bot ve teknelere doldurdukları binlerce insanı açık denizde ölümle burun buruna getiren göçmen kaçakçıları da “Örgütlü suçtan” mahkum olmadıkları sürece kapsama giriyor.

Haberin Devamı

TOSUN BİLE KAPSAMDA!

Bir başka sıkıntılı madde de 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma gibi iş ve maden kazaları. Aladağ’da 11 kız çocuğunun yanarak hayatını kaybettiği felaketler... Teklif bu tür davaları da kapsama alıp 5 yıl ceza indirimi getiriyor.

Dolandırıcılık, yolsuzluk, gasp gibi suçlar da var. Çiftlikbank dolandırıcısı “Tosun” bile kapsamda… Toplumun canının yakan ve kendilerini savcı polis gibi tanıtan “Telefon dolandırıcıları” da cezalarından 5 yıl düşülüp dışarı çıkabilecek.

UZLAŞMA OLUYOR MU?

İcracı bir Bakandan aldığım bilgilere göre;

Henüz kamuoyuna açıklanmasa da; iktidar partisi ile MHP, bu tür suçlarda ceza indiriminin daha alt seviyeye indirilmesi ya da kapsam dışı bırakılması ile bir uzlaşma yoluna kapı aralamış görünüyor. İktidar ve MHP yetkilerinin çercevesini çizdiği bu sürpriz gelişmede son nokta, yakında gerçeklesecek Erdoğan/Bahçeli zirvesiyle konulacak.

Bahçeli kimi hacizden kurtardı?

Fettahoğlularına mensup, ailesine düşkün, sebze yemeklerine mesafeli, Adana kebabına meftun, temizlik meraklısı, şahsına münhasır bir siyasetçi Bahçeli...

Kendisini, “Artık sigara yasak!” diye uyaran doktoru Erol Şener’e, öksürük egzersizleri sırasında, “Ah bir sigara içsem, ne hoş öksürürüm!” diyecek kadar da muzip...

MHP liderinin bilinmeyenleri bunlarla sınırlı değil!

Vaktiyle üniversitede asistanlığını yapan öğrencisinden naklediyorum:

“Borçlarımdan dolayı evime haciz gelmişti. Devlet Hoca (Bahçeli) ile hukukumuz iyiydi ama yardım istemeye utanıyordum. Bir ortak dostumuz durumu anlatınca, beni çağırarak halimi hatırımı sordu, ‘İyiyim’ dedim. Gülerek, ‘İyi görünmüyorsun!’ dedi. Makam koltuğundan kalkarak, ellerini omzuma koydu. Cebinden çıkardığı parayı uzatıp, ‘Helal paradır. İhtiyacını gör. Borç da vermiyorum. Düşmez kalkmaz bir Allah, rahat ol!’ derken, ben hıçkırarak ağlıyordum...”

Haberin Devamı


FİKRİ TAKİP

Makam aracı Erdoğan’dan!

Terör örgütünün suikast teşebbüslerinden 4 kez kıl payı kurtulan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya kendisinin ve Türkiye’nin güvenliğini sordum.

“İçişleri Bakanımız Soylu’nun belediyelere kayyum atamalarından sonra bölgemizin kaynakları terör örgütüne değil, vatandaşımıza gidiyor.

Bölge halkının yüzü artık gülüyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bana zırhlı makam arabası tahsis edilirken, koruma sayım artırıldı.”

Seçimin en erkencisi!

AF İÇİN FORMÜL BULUNDU

Eski AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, 24 Mart yerel seçimlerine erken start verdi. 2005 yılındaki önergesi ile Afyon isminin Afyonkarahisar olarak değiştirilmesini sağlayan Koçak, 24 Mart’taki Afyonkarahisar adaylığı için Türkiye genelinde ilk seçim arabasını giydiren siyasetçi oldu.

Haberin Devamı

Koçak, geçmişte Mehmet Ağar’dan sonra bağımsız milletvekili adayı olarak en fazla oyu alan siyasetçi rekoruna da sahip...

BAŞKA ŞEYLER...

Suat Toktaş kaptanlığında 24 Eylül’de yayına başlayan yeni haber kanalı Haber Global hızlı start verdi.

Erhan Ertürk, Gülay Özdem, Ceren Akdağ, Sorel Dağıstanlı, Ali Obuz, İnan Demirel, Bengü Şap, Faruk Demirel ve Fahrettin Damga gibi tanınmış isimler kadroda yer alıyor.

VELHASIL: Bulutlar ağlamasa, yeşillikler nasıl güler? MEVLANA