Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pelin Akil, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen çekilen ve 28 Ekim’de vizyona girmesi planlanan, ‘Son Akşam Yemeği’ adlı sinema filminde, Büyük Önder Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ı canlandıracak. Rolüne hazırlanmak için Hollywood starlarının kaçamak noktası sağlık ve detoks merkezi Vivamayr’a giden Akil, “Latife Hanım gibi güçlü bir karakteri oynayacağım için çok gurur duyuyorum” dedi

Uzun bir yaz oldu, yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere birçok iş seyahati yaptım. Sürekli dışarda, hızlı ve geç yemekten hem kilo aldım hem de sindirim sistemim yavaşladı. Hep yorgun hissediyordum. Toksinlerden arınma, sağlıklanma, temiz beslenme, iyi uyku, doktorların kontrolünde yenilenme ve enerji depolamak için dünyaca ünlü sağlık, yenilenme ve detoks merkezi Vivamayr’a gittim. 

Haberin Devamı

Avusturya’nın güneyinde, varlıklı Avusturyalıların evlerinin bulunduğu, doğasıyla ünlü Maria Wörth kasabasındaki Wörthersee gölünün hemen kıyısındaki sağlık ve detoks merkezi global iş dünyası yanı sıra Hollywood yıldızlarının da kaçamak noktası... 

Rita Ora, Liz Hurley, Monica Belluci, Kate Moss, Naomi Campbell, Chuck Norris, Nicole Scherzinger, Rebel Wilson, Monaco Prensesi Caroline, Mischa Barton, Christian Louboutin, Mert Alaş gibi isimlerin müdavimi olduğu merkezin, benim de uygulamaya başladığım yenilenme ve detoks sistemini önümüzdeki günlerde yazacağım. 

Bülent-Oya Eczacıbaşı, Cem-Ümit Boyner, Sani Şener, Serenay Sarıkaya gibi isimlerin müdavimi olduğu merkezin temel sistemi her lokmayı en az 30 - 40 kez çiğnemek, yemekte su içmemek ve akşamları çiğ yememek üzerine kurulu deyip şimdilik konuyu burada bırakıyorum. 

Latife hanım rolü için duygusal detoks

Son Akşam Yemeği 

Bugün konumuz bambaşka! Vivamayr’da kiminle karşılaştım dersiniz... ‘Arka Sıradakiler’in hırçın kızı Zehra, ‘Suskunların avukatı’ Nisan, Eşkiya Dünya’ya Hükümdar Olmaz’ dizisinin romantik kadını bahar karakteri ile hafızalarımıza kazınan ünlü oyuncu Pelin Akil ile karşılaştım. 

Pelin Akil, Cumhuriyetin 100’üncü yılı için çekilen ve 28 Ekim’de vizyona girmesi planlanan, ‘Son Akşam Yemeği’ adlı sinema filminde, Büyük Önder Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ı canladıracak. Latife Hanım gibi güçlü bir karakteri ve tarihi kişiliği canlandıracağı için haliyle çok heyecanlıydı. Rolün kendisini çok gururlandırdığını söyleyen Pelin Akil, bu hafta başlayacak çekimler öncesinde role hazırlanmak için kendisini arkası orman, önünde dünyanın en güzel göllerinden Wörtherse’nin bulunduğu Vivamayr’a atmış. 

Haberin Devamı

Latife hanım rolü için duygusal detoks

Göl kıyısı okumaları 

Birlikte orman yürüyüşleri yapıp, gölde yüzdüğümüz Pelin Akil, fiziksel detoks yanı sıra adeta duygusal detoksa girmiş gibiydi. Etrafıyla çok az ilgilendi, insanlarla az konuştu ancak sohbet ettiğimiz zamanlarda tanıdığım en eğlenceli insanlardan birisiydi diyebilirim. 

Göl kıyısında geçirdiği zamanlarda okumalarını yaparken yanında getirdiği Latife Hanım’ı anlatan iki kitabı da bitirdi. Senaryosunu Ayla Hacıoğullar ile Vilmer Özçınar’ın yazdığı film, Cumhuriyet ilan edilmeden bir gün önce 28 Ekim 1923 Pazar günü ve gecesi Çankaya Köşkü’nün mutfağında yaşananları beyazperdeye aktarıyor. 

Haberin Devamı

Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etme kararını açıklayacağı 29 Ekim’in hemen öncesindeki saatlere odaklanan film, Çankaya Köşkü’nun mutfağında çalışanların yani halkın gözünden Cumhuriyetimizin kuruluş öyküsünü anlatıyor. 

Görünen o ki, ‘Son Akşam Yemeği’ köken, dil, din, siyasi görüş ayrımına düşmeden herkesi Cumhuriyet’in 100. Yıl masasının etrafinda toplayan iddialı bir yapım olacak. 

Pelin Akil tam bir komedi kadını!

Alin ve Lina adında 4.5 yaşında ikiz annesi olan Pelin Akil yoğun bir tempoda çalışıyor. Şu anda birkaç dizi senaryosunu okuduğunu belirten oyuncu henüz içine sinen bir proje ile karşılaşmamış.  

Pelin Akil, şu ana kadar oynadığı rollerin dışında kadın sorunlarına odaklanan, yaşamdaki zorluklarla mücadelelerini yansıtan projelerde yer almak istiyor. O böyle söylese de, Pelin Akil bence tam bir komedi kadını... 

Onunla sohbet ederken kahkaha seslerimiz ormanda adeta çınladı, öyle ki ne konuştuğumuzu anlamasalar da etrafımızdaki yabancılar da gülmeye başladı. 

Çocuklar uyuyunca artık abur cubur yok! 

Vivamayr’e kendini zaman ayırmak, biraz kendi içine dönmek için gittiğini söyleyen Pelin Akil, “Orman ve göldeki sessizlikte adeta duygusal detoks da yaptım. Sadece Latife Hanım okumalarıma odaklandım” dedi. 

Vivamayr sonrası yeme alışkanlıklarını tamamen değiştireceğini söyleyen Pelin Akil yeni beslenme prensiplerini de şöyle anlattı; “Burada kaldığım günlerde farkına vardım ki; İstanbul’da hem iş hem aile koşturmacasından bazen kendimi kaybediyorum. Biraz daha yavaşlamam, kendime dönmem ve kendimle daha çok vakit geçirmem gerektiğini anladım. Eminim ki, koşturmalı hayata dönünce yine zor olacak ama en azından artık bunun bana ne kadar iyi geldiğini, zihnimi ve beden farkındalığımı nasıl etkilediğini gördüm. Mayr prensiplerine göre akşam yemeklerini çok erken yemeniz gerekiyor. Ben erken yiyordum ama çocuklar uyuduktan sonra çalışabildiğim için abur cubura dadanıyordum. Şimdi üç öğün arasındaki tüm atıştırmaları kaldırıp her lokmayı uzun uzun çiğneyeceğim. Yemek esnasında su içmemenin, yarım saat öncesinde suyu kesmenin, yemek sonrasında da en az yarım saat su içmemenin sindirimi nasıl kolaylaştırıdığını gördüm. Zira burada gayet iyi yememe rağmen bir haftalık sürede, vücudum 2 beden kadar incelmiş gibi görünüyor.”