Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, büyüleyici bir tarih ve kültür mozaiği sunan Diyarbakır’da iki yıldır gerçekleştirilen “Sur Kültür Yolu Festivali” kısa sürede şehrin en önemli etkinliği haline geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 100 gün boyunca 11 ayrı ilde gerçekleştirilen ve bu özelliği ile dünyanın en uzun süreli festivalleri arasında yer alan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin en önemli duraklarından biri olan Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali için hafta sonu şehirdeydik.  

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kutlanan tarih, kültür, sanat, müzik ve geleneksel el sanatları gibi pek çok farklı unsuru bir araya getiren festival, bu anlamda geniş kitleleri şehre çekerek kente ekonomik canlılık yaratan bir platforma da dönüşmüş durumda. 

Diyarbakır surlarında büyük buluşma

Çevre illerden büyük katılım 

Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan ve çevre illerden de büyük ilgi gören Sur Kültür Yolu Festivali, bu büyülü şehrin zenginliklerini paylaşmanın ve gelecek nesillere aktarmada şimdiden çok önemli bir misyon edindi.  

Davetiyle Diyarbakır’a gittiğimiz Kültür ve Turizm Bakanı Başdanışmanı Tayfun Topal, “Herkesin kendinden bir parça bulduğu bir içerik hazırlamaya özen gösterdik.  

Çevre illerden gelen insanlar çok fazla” dedi. Gerçekten de şehirde bulunduğumuz hafta sonunda Diyarbakır otellerinde yer yoktu. Ziyaret ettiğimiz çarşıda bölge esnafı, Bakan Başdanışmanı Tayfun Topal’dan festivalin uzatılmasını istedi.  

Mardin, Elazığ, Adıyaman, Malatya, Batman’dan insanların akın akın geldiği, 2 milyona yakın insanın buluştuğu festival boyunca esnaf adeta bayram yaşıyor. Diyarbakır’ın renkli kültürünü ve misafirperverliğini anlamak, lezzetli yemeklerini tatmak için mükemmel bir fırsat yaratan festivali kaçırmayın. 

Menüde gökyüzü var!

Dünyanın en özel coğrafyası Kapadokya’da bir şeyler oluyor! Geçen hafta bölgeye en büyük yatırımları yapan Dorak Holding’in davetlisi olarak gittiğimiz Kapadokya sokaklarında Uzakdoğulular kadar Rus, İspanyol, Hintli turistler de vardı. Kapadokya’da 1000 yatak kapasitesi bulunan Dorak Holding, dünya genelinde popülerlik kazanan “Dinner in the Sky” deneyimini bölgeye taşıdı. Gökyüzü restoranı, Kızılırmak kenarında benzersiz bir manzara eşliğinde, yerden 40 metre yüksekte gastronomik deneyim yaşatıyor. Profesyonel şefler tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli 4 menü seçeneği sunuyor. 

Haberin Devamı

Diyarbakır surlarında büyük buluşma

Sur Balık Avanos’ta 

Dorak grubu İstanbul, Ankara yanı sıra yurtdışında tanınmış restoranları da bölgeye taşımış. Kızılırmak’ın kıyısına kurulmuş Sur Balık’ta yemeğinizin ardından gondol sefası yapabiliyorsunuz. Bigchefs, Mado, Starbucks, Quik China da grubun Kapadokya’da açtığı restoranlardan birkaçı. 1971’de Ahmet Serdar Körükçü, Ahmet Kaplan Tan ve Mustafa Pilav tarafından kurulan Dorak Holding, Kapadokya bölgesi başta olmak üzere yüz binlerce turistin Türkiye’ye gelmesine aracılık etmiş bir yapı. 

70 milyon dolarlık yatırım 

Grubun Exedra Hotel ile Kapadokya’daki projelerine bir yenisini daha eklediğini söyleyen Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kaplan Tan, “İkisi İstanbul’da, biri Kuşadası’nda, diğerleri Kapadokya’da olmak üzere 10 otelimiz var. 2024’de Kapadokya’ya Marriott’ı açıyoruz, bir de kayadan oyma otelimiz yapılıyor. Pamukkale’de bir otel yatırımımız daha var. Bodrum’da da 300 odalı bir otel planımız var. Yıl sonuna kadar toplam 70 milyon dolarlık yatırım yapacağız” dedi.