Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Maraton, futbol ve espor gibi branşların ardından kadın voleybolunu destekleme kararı alan Vodafone, Sultanlar Ligi İsim Sponsoru ve Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru oldu. Artık A Milli Kadın Voleybol Takımı ve tüm alt yaş grubu (U21, U19, U17) takımlarının kullandığı formaların göğsünde Vodafone logosu bulunacak. Türkiye Voleybol Federasyonu’na bağlı en üst klasman kadınlar ligi olan Sultanlar Ligi’nin yeni adı ise Vodafone Sultanlar Ligi olacak. Vodafone, Sultanlar Ligi logosunu da değiştirdi.

Haberin Devamı

100. yılda kadın voleyboluna dev destek

Vodafone Sultanlar Ligi

Dev sponsorluk anlaşmasının açıklandığı toplantıda konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet kadınlarının yanında durmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye Voleybol Federasyonu ile imzaladığımız bu anlaşmayla, dünyada kadın voleyboluna yapılan en büyük desteği sağlamış oluyoruz. Bu anlaşma, aynı zamanda Türkiye’de kadın sporuna sağlanan en yüksek ve kapsamlı sponsorluk anlaşması” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise şunları söyledi: “Şimdi olimpiyatlar motivasyonundayız. Bu başarıların sürdürülebilir olması için sponsorluk çok önemli. Rakam söylemiyoruz ama dünyada kadın voleyboluna, Türkiye’de kadın sporuna verilen en büyük destek. Aslında sınırsız bütçemiz var, kapımız size her zaman açık dediler.”

Anlamı sporun da ötesinde

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar da şunları söyledi: “Vodafone, sporun ve kadınların en büyük destekçilerinden biri. Vodafone ile işbirliğimiz, sadece spor sponsorluğu olmanın ötesinde bir anlam taşıyor. Her alanda kadınların güçlenmesine önem veren bir marka. Vodafone gibi kadın voleyboluna destek veren şirketlerin sayısının artmasını diliyoruz.”

100. yılda kadın voleyboluna dev destek
Toplantı sonrasında sohbet etme imkanı bulduğumuz Milli oyuncular Hande Baladın ve Eda Erdem Dündar kadınlara çağrıda bulundu; “Spor yapmak, hareket etmek herşeyden önce sağlığımız için önemli. Hangi yaşta olursanız olun spora başlayın. Hiçbirşey için geç değil, her fırsattta yürüyün!”