Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Buca’nın önemli bir sorunu tarihe karıştı. Cezaevinden bahse-diyorum. İzmir’deki siyasilerin iş birliği ile cezaevi başka bir yere taşındı. Şimdi geniş bir alana millet bahçesi yapılması düşünülüyor.

Buca’nın önemli bir sorunu tarih oldu ama başka önemli bir sorunu daha var. Kentin tam merkezinde kalan eski stat! Stadın oradan kaldırılması noktasında hemen hemen herkes hemfikir. Ancak şimdiye kadar bir sonuç alınamadı. Bunun farklı gerekçeleri olabilir. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, buranın park yapılmasını istiyor. Başkan Kılıç, konuyla ilgili şu görüşlerini paylaştı:

Haberin Devamı

‘Stat alanı park olsun’

“Deprem en önemli gerçeğimiz. Nüfus yoğunluğunun ve trafik sıkışıklığının fazla olduğu kentlerde toplanma alanlarına ihtiyaç var. İzmir depremi sonrası toplanma alanı eksikliğimiz olduğunu gördük. Deprem olduktan sonrası da çok önemli. Hasarlı bina ya da Allah korusun yıkım oluşması halinde erken müdahale çok önemli. İnsanların panik halindeyken toplanabileceği alanların olması şart. Olmayınca vatandaş arabasına atlıyor, şehir dışına kaçmaya çalışıyor. Bu tür meydanların oluşturulması halinde, vatandaş oraya gidecek. Öte yandan burası imar planlarında park olarak görülüyor. Yani biz, herhangi bir alanda, imar planında ne görülüyorsa o alana biz onu yapmakla mükellefiz aslında. Biz o alanı planına uygun hale getirmek zorundayız. Belediyelerin görevi zaten bu. Belediye kanununa göre bu alanlar zaten bedelsiz olarak veriliyor. Bize buranın verilmesi lazım. Burada yeni imalat da yapılamaz. Yapılabilmesi için yeni bir tadilat ruhsatı alınması lazım. Burayı kamu kurumu yapsa da en azından bize bir avam projesi sunması gerekiyor. Şu anda orada bir çalışma olduğunu görüyoruz. İçinde greyderler var, bir çalışma yapılıyor. Esasında o greyderlerin orayı park yapmak için çalışması gerekiyor. Ben bu alanda olması gereken noktaya ulaşacağımızı düşünüyorum. Belki çok gelip geçici ya da zorunluluktan kaynaklı bir çalışma da olabilir. Ben bir an evvel buranın park olarak vatandaşa açılmasını istiyorum.” Bana kalırsa da buranın park olması çok güzel olur. Geçmiş yıllardan bu yana gelen yapılaşmadan dolayı İzmirlilerin nefes alacakları alanlar sınırlı. Bu konunun da takipçisi olacağım.

Haberin Devamı

Saç ektirme furyasına katıldı

Saç ektirme bu sıralar oldukça moda! Saçı olmayanlar saç ekim merkezlerine akın ediyor desek herhalde yanlış olmaz. Bu furyaya sanatçılar kadar siyasilerin de ilgisi büyük. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da geçen ay saç ektirdi. Kısa bir süre evinde dinlendikten sonra da tekrar sahalara geri döndü. Purçu’ya yeni imajı yakışmış.