Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçen günlerde sevindirici bir gelişme yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaret etti ve orada stat için gerekli yer tahsisini yapacağını söyledi. Bunun Türkçesi, stadı Büyükşehir Belediyesi yapsın oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de belediyenin stadı yapmaya muktedir olduğunu söyledi ve aslında tartışmaya son noktayı koydu. Ancak, burada kafama takılan bir konu var. Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nı TOKİ yaptı ve maliyeti 218 milyon lira oldu. Kaf-Kaf’ın stadını neden TOKİ yapmıyor, ya da projeye ortak olmuyor? Bu konuda başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ olmak üzere, bazı isimlerin devreye gireceğini düşünüyorum. 

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’la konuştum, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Aylar önce Bakan Bey’le Ankara’da stat konusunun detaylarını görüştük. Orada yaptığımız görüşmenin neticesini aldık. Böyle bir adım atılmasını bekliyorduk. Protokol hazırlanacak. Büyükşehir Belediyemiz, ihalesini yapacak. Biz de Karşıyaka Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Yıllardır bu sorunun çözülememesi, bizleri rahatsız ediyordu. Yapılan görüşmelerle stat konusunda önemli bir noktaya geldik. Karşıyakamıza, İzmirimize hayırlı olsun.”

Şunu da ifade etmeden geçmeyelim. Karşıyaka’nın bu konuda beklemeye tahammülü kalmadı. Umarım, protokol bir an önce hazırlanır ve imza altına alınır. Her şey yolunda giderse, Kaf-Kaf 2023 yılında stadına kavuşmuş olur.

CHP’de taşınma telaşı

CHP İzmir’de tatlı bir telaş var. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partiye zemin+4 kat bir bina kazandırdı. Alsancak Devlet Hastanesi’nin hemen arkasındaki bina, 6 milyon liraya, parti adına alındı. Şu anda tadilat işleri sürüyor. Bir aksilik olmazsa 9 Eylül’de resmi açılışı gerçekleştirilecek. 1150 metrekare büyüklüğündeki yeni merkezde 13 oda olacak. İl Başkanlığı’nın Çankaya’daki binasına ise Konak İlçe Başkanlığı’nın taşınacağını duydum.

CHP’den devam edelim... İl Başkanı Yücel, hafta başında ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek örgüte bir dizi talimat verdi.

Haberin Devamı

Basına kapalı toplantı sonrası öğrendiğim kadarıyla Yücel, “Partimizde görev almış arkadaşlarımızın bir araya gelmesi normal, eleştirilerini ifade etmeleri de olağan. Burada görev ilçe başkanlarımıza düşüyor, onları da sürece dahil edin. Kongreler uzun süre olmayacak, yarın seçim olacakmış gibi çalışın, üye sayılarını artırın” talimatlarını sıralamış.

İzmir’de AK Parti gibi CHP de işi sıkı tutuyor. Anlaşılan, partiler bu yazı da çalışarak geçirecek.

Üye seferberliği 

İYİ Parti’de üye seferberliği başlatıldı. Süreci bizzat İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar yürütüyor. Kırkpınar, Foça’da partisinin etkinliğine katıldı. Ardından da plajda güneşlenen vatandaşlarla selamlaştı, bu arada da birçok kişiyi partiye bizzat üye yaptı. Kırkpınar’ın bu anı içeren fotoğrafı dikkatimi çekti. Kırkpınar, “Partimize ilgili gerçekten çok fazla” diyor.

Bu arada, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Haziran ayında başlattığı ve Eylül’ün sonuna kadar sürecek üye seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Haziran’da 16 bin 741 İzmirli, partiye üye olmuş. Hedef ise, 50 bin kişiyi üye yapmak.