Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önderliğinde TBMM grubu geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de bir araya geldi. 3 gün süren kampa hiç şüphesiz CHP liderinin, “Bu ülkeyi seven insanların, gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle yürüyor buna inanın. Ve yine buna inanın, bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz ve özgürlük, doğruluk, adalete susamış halkımıza kurtuluşu beraber getireceğiz. Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz?” sözleri damga vurdu.

Haberin Devamı

Bu açıklamanın ardından partinin hemen hemen tüm kademelerinden Kılıçdaroğlu’na destek mesajı yayınladı. İzmir örgütü de başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel olmak üzere “yanındayız” diyerek liderinin arkasında durdu. Peki ana muhalefet parti genel başkanının bu açıklamaları ne ifade ediyordu. Çok sayıda partiliyle konuştum. Hemen hemen herkes hemfikir: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda adaylığını İzmir’de açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aday olmak istediğini ilk kez güçlü bir şekilde İzmir’den dile getirdi.”

Bu yorumlara aynen katılıyorum. Kılıçdaroğlu, örgütünün de desteğini alarak Millet İttifakının adayı olmak için sağlam bir adım daha attı. Bana kalırsa CHP liderinin adaylığını ilk destekleyecek isim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olacaktır. Bu arada CHP kampının İzmir’de yapılması il örgütüne de moral oldu. Onu da belirtmeden geçmeyelim.

Bergama’ya TOKİ 

Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, ilçesine TOKİ gelmesi için yoğun bir mesai yürüttü. Her hafta Ankara’ya gitti. Bakanlarla ilgililerle defalarca görüştü ve sonunda istediğini aldı, TOKİ’nin yapacağı 500 olan konut sayısı bine çıktı. Başkan Koştu, konuyla ilgili şu bilgileri benimle paylaştı: “Bir ilçeye TOKİ konutlarının gelebilmesi için öncelikle o ilçedeki arsa sorunun çözülmesi gerekiyor. Arsanın varlığı çok önemli, çünkü TOKİ’nin bir yerde açıklanabilmesi için önce arsanın varlığından söz etmek gerekir. Bu arsa yaklaşık 325 bin metrekarelik bir arsa, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan çok değerli...

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde 500 konut açıklandı ama bu Bergama’nın ihtiyacını karşılamayacaktı, hemen ardından ilaveler oldu, Ankara’da açıklamalar yapıldı. Bu ilaveler içinde Bergama’ya 500 artı 500 konut geldi. Bergamamıza hayırlı olsun. Hemşerilerimizle bu konularda sürekli istişare ediyoruz. Biz hep sokaktayız, vatandaşımız TOKİ konutlarını ısrarla istiyordu, bekliyordu. Biz göreve geldiğimizde birinci etabı başlattık ve bitirdik. O yüzden bundan sonraki etaplar çok daha kıymetli bizim için. Bergama hem tarihi hem de tarımsal araziler arasında kalmış, sıkışmış bir durumda, arsa fiyatları çok yüksek ve konut sıkıntısı var. Konut sıkıntısı sadece Bergama’da, İzmir’de, Türkiye’de değil tüm dünyada yaşanıyor. Böyle bir sıkıntı var. Bu hamleyle bir nebze olsun Bergama’da bunu gidermiş olacağız. Konut fiyatlarındaki tansiyonu da düşürmüş olacağız.”