Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Menderes İzmir’in artık gözde ilçelerinden. Özellikle pandemi sonrası kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler yönünü bu ilçeye çevirdi. Menderes siyasi olarak da oldukça hareketli ilçelerin başında geliyor. Bir önceki dönem Menderesliler AK Parti’ye oy verdi. Son yerel seçimlerde ise CHP’nin üstünlüğü oldu. Bu sonuç doğal olarak; dikkatlerin Menderes’e çekilmesini sağladı.
Menderes Belediyesi Başkan Vekili CHP’li Erkan Özkan Mendereslilerin yakından tanıdığı bir siyasetçi. Mecliste yapılan seçimde üyelerin desteği ile bu göreve geldi. Daha önce başkan yardımcısı olarak görev alıyordu. Bana kalırsa koltuğa ısınma turları tamamlanmış. Özkan, Menderes için koşmaya başlamış bile! Kendisiyle konuşma fırsatım oldu.
Şu görüşlerini benimle paylaştı: “18 Temmuz’daki seçim sürecinden sonra, öncelikli olarak belediye içinde düzenlemeler yaptık. Tarım ve Planlama Müdürlüğü gibi yeni birimler kurduk. Bunların yanında da bir de Bilgi İşlem Müdürlüğümüzü kurduk. Menderes merkezimizde meydan düzenleme projemiz var, büyükşehir belediyemizle hayata geçireceğiz bu projemizi. Kaldırım ve yol çalışmalarımız sürüyor. Bisiklet yolları yapacağız. Tarımda amatör üreticiye destek vermeyi planlıyoruz. Amatör derken neyi kastediyorum, mesela 2-3 hayvanı var ve üretim yapmaya çalışan sakinlerimiz... Biz onlar için projeler geliştirdik. Gübre desteği vereceğiz. Bahçe ve bitki atıklarını bir firmayla anlaşarak gübreye çevireceğiz, bu organik gübreleri de vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtacağız. Turizm alanında da yeni tesislerin yapılması için plan düzenlemesi yapılması gerekiyor. Bunları yapacağız. Özdere sahilde otellerin olduğu bölgede sahil yolumuz var, o sahil yolunu düzenleyeceğiz planlar bittikten sonra. Özdere sahilinde 3.5 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu yapacağız aydınlatmasıyla birlikte.”

Haberin Devamı

Gelir artırıcı projeler

“Menderes Belediyesi olarak aşırı bir borcumuz yok. Sadece kamu kurumlarına borçlarımız var. Piyasaya borcumuz düşük oranda. Personelimizin maaşını gününden önce yatırıyoruz. İller Bankası’ndan gelen paylarda 2 aydır düşüş olmaya başladı, yüzde 40 oranında kesinti yapılıyor. 2011’den bu yana gelen SGK ödemeleri ile ilgili yapılandırmadan dolayı ödememiz var. Bu bizi biraz sıkıntıya sokuyor. Kasım ayı vergi ayı ama tahsilat düşüklüğü var, mali açıdan bu saatten sonra zorlanacağımızı sanmıyorum çünkü gelir artırıcı önlemler üzerinde çalıştık, birkaç projemiz var. Onları hayata geçireceğiz.”

Haberin Devamı

Erkan Özkan’dan  mesaj seli

‘Seçime motive olduk’

Başkanvekili Özkan, CHP’nin Menderes’te uyum içinde olduğunu özellikle vurguladı ve rakibi olan AK Parti’ye göndermede bulunmayı da ihmal etmedi, “Menderes’i bu saatten sonra CHP’nin kaybedeceğini düşünmüyorum. Genel seçimde de yerel seçimde de CHP Menderes’te kazanacak. Artık Menderes CHP’nin kalesi. CHP içinde bir karışıklık yok. AK Parti’nin kendi içinde karışıklık var. Siyasi olarak bir karışıklık var. O aday olma derdinde, bu aday olma derdinde. Onlarda karışıklık var, bizde yok. İlçe başkanımız görevinde, birlikte çalışıyoruz. İlçemiz, belediyemiz, meclis üyelerimizle, birlikte saha çalışmaları yapıyoruz. Seçimlere motive olmuş durumdayız” dedi.

Haberin Devamı

Hobi bahçeleri uyarısı

Ve hobi bahçeleri… İmar affı söylentisi ilçedeki tarım arazileri üzerine kurulan hobi bahçesi sayısını artırmış. Menderes Belediyesi Başkanvekili Erkan Özkan, bu konuda vatandaşları uyarıyor: “Menderes’te hobi evleri çok. Tarım arazilerine birçok hobi evi yapılmış, bunların birçoğu mahkeme süreci geçirmiş, yıkım kararı çıkanları yıkmaya başladık. İmar affı çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama çıkarsa bile tarım alanı ile ilgili bir af olacağını sanmıyorum. Kimse hobi evlerine yanaşmasın, tarım alanına hobi evi yapılmasını uygun görmüyorum. Bu konuda taviz vermemeye devam edeceğiz.”