Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Antalya ve Muğla başta olmak üzere ülke genelinde yanan ormanlar ciğerimizi de yaktı. Binlerce hektarlık alan bir anda küle döndü. Gerçekten çok üzüldük. Yangınları söndürmek için devletin kurumları yanı sıra belediyelere de büyük iş düştü. Onlar da iyi sınav verdi. Tabi sürece “siyaset” karışmadı değil! Siyasetin karıştığı yerde de doğal olarak kutuplaşma oldu. Bu yazının konusu ise bu kutuplaşma olmayacak.

CHP ve AK Parti’nin İzmir Milletvekilleri yangın bölgelerine gitti. Bu isimler arasında en dikkatimi çeken isim AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya oldu. Kaya, aynı zamanda partisinin Muğla il koordinatörü olarak görev yapıyor. Muğla bölgesinde çıkan yangın sonrası hemen olay bölgesine gitti. Orada koordinasyonu sağlaması için partisi tarafından kendisine görev verildi.

Haberin Devamı

Dikkat çeken iki isim

Kaya, canla başla çalıştı. Elinde tırmıkla orman işçilerine yardım etti. “Ben milletvekiliyim” havalarına hiç girmedi. Hatta üç kez ateşlerin içinde kalmaktan son anda kurtuldu. Geceleri kaldığı otelde geçirmek yerine arabada 2-3 saat uyumayı tercih etti. Kaya’nın bu çabası gerçekten takdir edilmesi bur durum çünkü milletvekillerinden genelde bu tür hareketleri görmüyoruz. 

Dikkatimi çeken bir başka isim ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Belki de tüm başkanlar yangın bölgesine gitti ama Tugay biraz daha farklı çalıştı. Sarı yeleğini giyen Tugay, gittiği yerlerde canlı yayın yaparak son durumu aktardı ve destek olmak isteyenlere ne yapmaları gerektiğini özet bir şekilde aktardı. Yangınla mücadele eden Karşıyaka Belediyesi ekibini koordine etti. Başkan bu açıdan fark yarattı. 

Üslup sorunu

İzmir her zaman birlikteliğin ve ilklerin kenti olmuştur. Ancak birkaç aydır İzmir’de aktif siyaset yapan isimlerin önemli bir bölümünde üslup sorunu yaşadığına üzülerek şahitlik ediyorum. Eleştiri adı altındaki hakarete varan cümleler kimseye yakışmıyor! Özellikle bir kez daha hatırlatmak isterim. İzmirliler bu tür cümlelere de söyleyenlere de sıcak bakmaz! Burada bir partiyi ya da kişiyi kastetmediğini ifade etmek isterim. Çünkü bu bir kişinin ya partinin sorunu değil. Özellikle CHP, AK Parti ve MHP’li isimlerin üsluplarına dikkat etmesi gerekiyor.