Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul seçimi nedeniyle gözünüzden kaçmış olabilir. Buradan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yaptığı ‘alkışlanacak harekete’ dikkat çekmek istedim.

2017 yılında servis minibüsünde unutulan, 3 yaşındaki Alperen Sakin canından olmuştu. İnsanın inanası gelmiyor değil mi? Çok acı! Bu satırları yazarken bile tüylerim diken diken oluyor, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

Güzel yavrumuz melek oldu, gitti. Anne ve babasının yaşadığı acının tarifi olmasa gerek...

Olayda ihmali olanlara yargı gereken cevabı verdi! Ama, biz ne Alper’i ne de olayı unuttuk!

Haberin Devamı

Geçen gün Çiğli’den çok güzel bir haber geldi. Alperen Sakin’in babası Serkan Sakin, Çiğli Belediyesi’ne ait kreşin sorumluluğuna getirildi.

Şimdilerde baba Sakin, çocuklarla oyun oynuyor, okula gelmeyen çocukları takip ediyor, ailelerle iletişime geçiyor. Televizyonda haberi izlerken o kadar duygulandım ve sevindim ki...

Başkan Gümrükçü, bu davranışıyla gönüllere girmeyi başardı. Olayın üzerinden 2 yıl geçmesine karşın yerinde bir hareket...

Su fiyatı sonunda düştü!

İzmir’de su fiyatlarında indirime gidildi. Uzun süredir bu haberi bekliyorduk. Yine, yıllardır tartışılan bir konuydu... İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de suda indirime gitmesi kaçınılmaz oldu. Bu da ‘alkışlanacak hareket’ olarak kayıtlara geçti.

Smyrna unutulmayacak

Bayraklı’dan geçerken Smyrna kazılarını görmüşsünüzdür! Yıllardır bir arpa boyu yol alınamayan kazılarla ilgili olarak, önümüzdeki süreçte yeni gelişmeler olacağa benziyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, geçen hafta Smyrna Antik Kenti’ni ziyaret etti. Sandal, yapılması gerekenlere ilişkin, paydaşlarla iletişime geçeceğini ve gerekeni yapacaklarını söyledi.

Umarım, tarihi alan hem yerli hem de yabancı turistlerin akın akın geldiği bir hale dönüşür.