Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ana “X-Men” filmlerinin sonuncusu “X-Men: Dak Phoenix” adını taşıyor ve telekinetik güçleri olan Jean Grey’e odaklanıyor

Çizgi roman uyarlaması seriler arasında kalbur üstü filmleriyle özel bir yerde bulunan “X-Men”in yedinci ve ana “X-Men” filmlerinin sonuncusu “X-Men: Dak Phoenix” adını taşıyor ve telekinetik güçleri olan Jean Grey’e odaklanıyor. 1990’larda geçen filmde, Charles Xavier tarafından eğitilen Jean Grey, hali hazırdaki güçlerine yenilerini ekliyor. Xavier ve arkadaşları bu güçle karanlık yerlere giden Jean Grey’i durdurmaya çalışıyorlar. Film, serinin olay ve zaman eksenini yeniden yerle bir ederek kafa karıştırıcı bir hal almakla eleştirildi ve X-Men serisinin en kötü yorumlanan filmine dönüştü. Daha önce gösterime girmesi planlanan ancak son bölümü yeniden çekildiği için vizyon tarihi ertelenen film, bu hamleyle de X-Men serisinin düzeyine ulaşamamış gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Jean’in karanlığa yolculuğu

HAFTANIN DİĞERLERİ

Evcil hayvanların insanlar yokken yaşadıkları maceralara odaklanan 2016 yapımı sevilen animasyon “Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı”nın devam filmi Chris Renaud’nun imzasını taşıyor “The Secret Life of Pets 2 / Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2”de, köpek Max, ailesinin hayatındaki değişikliklerin ardından fazla korumacı bir tavır takınıyor ve zamanla korkularıyla yüzleşiyor.

“Büyülü Geceler / Notti magiche”, Paolo Virzi’nin imzasını taşıyan İtalya yapımı bir film. Komedi türündeki ve 1990’larda geçen filmde, öldürülen bir senarist etrafında dönen olaylar konu ediniliyor.

Görkem Yeltan’ın “Yemekteydik ve Karar Verdim”den sonra yönettiği ikinci film “Bağcık”, iki kız çocuğu, onların bakıcıları ve amcaları üzerinden bir aileye odaklanıyor.

Cannes Film Festivali’nde geçen yıl Belirli Bir Bakış bölümünde dünya prömiyerini yapan “En Sevdiğim Kumaş / Mon tissu préféré”, Gaya Jiji’nin ilk uzun metrajlı filmi.

Fransa yapımı film, görücü usulü evlendirilmek isteyen ana karakterin bastırılmış cinselliğini keşfetmesi üzerine ve Luis Buñuel’in “Gündüz Güzeli”nden izler taşıyor.

“Koca Ayak / Bigfoot”, ABD yapımı ve Evan Tramel’in imzasını taşıyan bir animasyon.

Haberin Devamı

Jean’in karanlığa yolculuğu