Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İsmini 1972 tarihli Elton John şarkısından alan biyografik filmin yapısı fantastik anlar da barındıran bir rock opera olarak çiziliyor

Elton John ve eşi David Furnish, yaklaşık 20 yıldır John’un hayatını beyazperdeye aktarmaya çalışıyor. Değişen yönetmenler, stüdyolar ve aralarında Justin Timberlake’in de düşünüldüğü başrol oyuncularının ardından sonunda film tamamlandı. Yönetmen koltuğundaki Dexter Fletcher, Bryan Singer filmi bıraktıktan sonra Freddie Mercury biyografisi “Bohemian Rhapsody”i de tamamlayan isim. Elton John’u canlandıran Taron Egerton ise “Kingsman” serisiyle ünlenen, neslinin en parlak isimlerinden.

Haberin Devamı

İsmini 1972 tarihli Elton John şarkısından alan film, ilk gösterimini geçen ay Cannes Film Festivali’nde yarışma dışı olarak yaptı. Elton John’un rehabilitasyon merkezinde bağımlıklarını itiraf etmesiyle açılan film, John’un çocukluğunun ve gençlik yıllarının önemli olaylarına dönüşlerle ilerliyor. Filmin yapısı fantastik anlar da barındıran bir rock opera olarak çiziliyor.

Elton John’un da filmdeki kararlarda yürütücü yapımcı olarak rol almasıyla ilerleyen projenin eleştirmenlerden aldığı yorumlar olumlu. Özellikle Egerton’ın Elton John’u canlandırırken gösterdiği performans ve filmin müzikal yapısı takdir topladı. Müzik sahnesinin en önemli figürlerinden biri olan Elton John’un hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak yaratıcı bir biyografiyle karşı karşıya olabiliriz.

Elton John’un hayatı rock opera

Tarkovski başyapıtları beyaz perdede

Sinema tarihinin en önemli isimlerinden Rus yönetmen Andrei Tarkovski’nin üç başyapıtı, “Solaris” (1972), “Ayna” (1975) ve “Stalker” (1979), yenilenmiş kopyalarıyla izleyiciyle buluşuyor. Kamerasını çevirdiğinde dünyayı rüya gibi bir atmosfere büründüren, dünyayı ruhsal bir bakışla okumak için rehberlik yapan yönetmenin en önemli filmlerini beyaz perdede görme şansı sinemaseverler için büyük bir armağan.

Elton John’un hayatı rock opera

Haftanın diğerleri

“Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit / Men in Black: International”, “Man in Black” serisinin dördüncü filmi ve Malibu/Marvel’ın aynı adlı çizgi romanından yola çıkıyor. Başrollerini Chris Hemsworth ve Tessa Thompson’ın paylaştığı filmde, dünyayı koruyan ‘siyah giyen adamlar’ organizasyonunda bir köstebek var ve dünyanın güvenliği tehlike altına giriyor.

Haberin Devamı

“Kuyu / The Hole in the Ground”, İrlanda yapımı bir korku filmi. Lee Cronin’in yönettiği film, oğluyla İrlanda’da bir ormanda yaşayan genç bir annenin doğaüstü bir deliği keşfetmesi ve oğlunun kimliğinden şüphe etmeye başlaması üzerine.

Aytekin Birkon’un yönettiği “Cinnet”, haftanın yerli korku seçeneği. Serdal Genç’in imzasını taşıyan “Akıllara Seza”, komadan uyanıp lisede sevdiği genç bir kadının peşine düşen bir adama odaklanan romantik komedi. “Ferhat ile Şirin: Ölümsüz Aşk” , Murat Kuşçu’nun imzasını taşıyan bir romantik dram. “Hayalimdeki Köy” adlı komedi ise Cüneyt Faruk Arkın’ın imzasını taşıyor.

“Kahraman Tavuk Uzayda / Condorito: La Película”, çocuklara hitap eden bir animasyon.

“Tekne / The Boat”, denizin ortasında kalan ve yaşam savaşı veren bir denizciyi konu alan İngiltere yapımı gerilim filmi.