Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

2014 yapımı “Godzilla”nın devam filmi “Godzilla II: Canavarlar Kralı”nda karanlık çekimler, özel efekt bombardımanı ve kapışan dev canavarlar arasında akan bir olay örgüsünden bahsetmek mümkün değil

Japonya çıkışlı canavar Godzilla, Hollywood yolculuğuna “Godzilla II: Canavarlar Kralı / Godzilla: King of the Monsters”la devam ediyor. Aynı zamanda Godzilla’nın kendisini gösterdiği 35. film olan yapım, Michael Dougherty’nin imzasını taşıyor ve 2014 yapımı “Godzilla”nın devamı niteliğinde.

Filmde Godzilla’nın San Francisco saldırısında oğullarını kaybeden bir ailenin üyeleri Mark Russell ve Emma Russell ile kızları Madison ana karakterler. Dünyadaki titanlar insan eliyle tek tek uyanmaya başlayınca düzene bir denge getirme işi Godzilla’ya kalıyor. Bir kez daha gezegene denge gelmesi için insanların ölmesi gerektiğini düşünen kötü taraf ile hümanist yaklaşan iyi tarafın mücadelesini izliyoruz. Ancak karanlık çekimler, özel efekt bombardımanı ve kapışan dev canavarlar arasında, akan bir olay örgüsünden bahsetmek mümkün değil. İzleyicisine ana akım, özel efektli eğlence vaat etmesi gereken film, bu iddianın altından zayıf hikaye örgüsü ve klişeleri bile yerine getiremeyen karakterler nedeniyle kalkamıyor. Kıyaslamak gerekirse, benzer bir izlekten kendisini ciddiye almayan tam bir kaçış filmi sunan Guillermo Del Toro imzalı “Pacific Rim”in yakınından geçebilen bir film sunulamıyor.

Dev kapışmada  hayal kırıklığı

Dev kapışmada  hayal kırıklığı

HAFTANIN DİĞERLERİ

Tate Taylor’ın yönettiği ABD yapımı korku “Ma”, bir grup gençle dost olan bir kadının yarattığı dehşeti konu alan bir film ve başrolünde Octavia Spencer bulunuyor.

Frank Oz’un 1988 yapımı filmi “Dirty Rotten Scoundrels”a ana karakter olarak iki kadını yerleştiren “The Hustle”ın başrollerini Anne Hathaway ve Rebel Wilson paylaşıyor. Film, iki farklı sınıftan kadın dolandırıcının iş birliği üzerine bir komedi.

Haftanın yerli korkusu “Astral Seyahat”, Hasan Gökalp’in imzasını taşıyor.

Komedi filmi “Enes Batur Gerçek Kahraman”, geçen yıl gösterime giren “Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?”nin devam filmi ve yönetmenliğini Doğa Can Anafarta’nın üstlendiği bir yapım.

Dev kapışmada  hayal kırıklığı

“Yaramazlar Takımı: Zaman Yolcuları”, çocuklara hitap eden bir animasyon.

Osman Nail Doğan’ın yönettiği “Güvercin Hırsızları”, aralarında İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışmasının da olduğu festivallerde gösterildi. Film, güvercin çalan bir gencin küçük İsmail’le tanışması üzerinden ilerleyen bir dram.

Mesut Çetin’in yönettiği “Kral Midas’ın Hazinesi”, haftanın yerli komedisi.

Su Baloğlu ve Merve Bozcu’nun yönettiği “Onun Hikayesi”, kameranın aralarında Yeşim Ustaoğlu, İlksen Başarır ve Türkan Şoray’ın da olduğu kadın sinemacılara döndüğü yaratım süreci üzerine düşündüren dikkat çekici bir belgesel.

Dev kapışmada  hayal kırıklığı