Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ölüm olağan bir son... Böyle olmasa hayatın da anlamı olmazdı. Cesaretle, metanetle, sabırla karşılamalıyız o yüzden. Birlikte yaşanan çocukluk yılları, acı tatlı hatıralar, ortak sevgiler, ortak hüzünler... Ölüm haberiyle birlikte zihnimize yığılıyor. Sevgili kardeşimle kimi zaman uzak, kimi zaman yakın 70 küsur yılı paylaştık. Onun zor günlerin üstesinden nasıl geldiğine, zor şartların içinden nasıl yükselip başarılar kazandığına tanıklık ettim. Günün birinde Fenerbahçe Başkanı bile oldu. 40 yaşında kulübün en genç başkanı olarak ülkenin zor görevlerinden birini üstlendi; orada da iyi bir isim bıraktı. İnsanlara sevecen yaklaşır, kendini anında sevdirirdi. Pratik zekâsı ve çabuk karar verme yeteneği dikkati çekerdi.

Haberin Devamı

Ani bir kalp krizi sonucu, erken denebilecek bir çağda, 72 yaşında aramızdan ayrıldı. Çocuklu-ğumuzda Çamlıca’nın kırlarında birlikte koşar oynarken yaşamın ucunda ölümün insanları beklediğini elbet hiç düşünmezdik. Şimdi onu da düşünmenin vakti artık.

Acı çekmeden aramızdan ayrıldığı için şanslı olduğunu düşünüyorum yine de... Yakın gelecekte, yaşamadığımız için üzüleceğimiz günler de pek görünmüyor. Ne diyor bir filozof:

“Ölüm iyiliklerden değil kötülüklerden uzaklaştırır.”

“Ölümden sonra kötü bir şey olmadığından ölüm de kötü bir şey değildir.”

Kardeşim mutlu yaşadı, güzel iki torun Alya ve Masal, güzel iki evlat Eda ve Murat’ı yetiştirdi. Eşi sevgili Hülya’ya ve çocuklara uzun ve mutlu ömürler diliyorum... Geride herkese hoş anılar bıraktı. Tüm okurlara uzun ve mutlu ömür dileğiyle...

Geyikleri vurmayın!

Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ihale açmış... Neymiş bu ihale? Yaşlanmış iki kızıl geyiğin vurulması... Beheri için 14 bin lira ödeyen ihaleyi alacakmış. Sonra ne mi oluyor? İki geyik açık alana salınıyor, av meraklısı kişi de alana giriyor. Yaşlanmış, adım atacak hali kalmamış geyiği vuruyor, av zevkini tatmin ediyor! Karşılığında geyik başına 14 bin lira ödüyor.

Böylece hem devlet kazanıyor, hem turizm gelişiyormuş!

Bu vahşete izin vermemeli... Para için insani duygular böylesine ezilmemeli...

Haberin Devamı

İZİN

Sayın okurlar biraz izin rica ediyoruz...

Sizlere iyi bayramlar diliyoruz...