Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

DSİ 2’nci Bölge Müdürü Kaya Yıldız, 6 yıldır yürütülen projeyle ilgili bilgi verdi. Küçük Menderes Nehri Islah ve Yatak Tanzim Projesi’ne 2015 yılında başlandığını belirten Yıldız, “Küçük Menderes nehir yatağı rüsubat (çökelti) ve evsel atıklar nedeniyle birçok noktada daralmıştı. Vatandaşlarımızın özellikle aşırı yağışlarda taşkın riski ile karşı karşıya kalmaması için temizledik. Ödemiş, Tire, Torbalı ve Selçuk ilçe sınırları içinde yürüttüğümüz çalışmalar sonucu 80 bin 500 metrelik hat yeniden düzenlenmiş oldu” dedi.

Haberin Devamı

Geriye 12 kilometre kaldı

Bıkıp usanmadan nehir yatağını yeniden tanzim dip temizlediklerini belirten Yıldız şöyle devam etti; “Çalışma yapılan hat üzerinde son yağışlar dahil taşkın yaşanmadı. Şu anda Küçük Menderes Nehir yatağında düzenlenmeyen sadece 12 kilometrelik bir hattımız kaldı. Çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızın daha dikkatli ve bilinçli olması gerekiyor. Can ve mal güvenliğimizi tehlikeye atmamak için nehir yataklarına moloz veya evsel atık dökmeyelim.”

Kiraz Çayı yenilendi

DSİ 2’nci Bölge Müdürü Yıldız, “Genel Müdürlüğümüz ayrıca Kiraz (Keles) Çayı’nda da 6 bin 500 metrelik hattı yeniden düzenleyerek sağ ve sol sahilde toplam 3 kilometre taş tahkimatı yaptı. Böylece Kiraz ilçe merkezi hem daha güvenli hale geldi. Hem de modern bir görünüme kavuştu” dedi.