Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bakırçay Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu, 2023 yılı YKS tercih kılavuzunda yer alacak. Manisa Ahmetli’de inşatı süren Kelebek Barajı’na su tutulmaya başlanacak

Bakırçay Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu ile ilgili açıklama yapan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “Bakırçay Üniversitesi Genel Sekreteri Osman Ülgen, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Osman Kılıç’ı belediyemizde ağırladık. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Berktaş’ın ziyareti sonrasında yüksek okulumuzun kurumsal çalışmaları hızla devam ediyor. Bakırçay Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu 2023 yılı YKS tercih kılavuzunda yer alarak, ilçemize ve eğitime katkı sağlayacak olmasının da heyecanını yaşıyoruz. Yüksek okulun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, ardından da Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’a, Vekillerimize, İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli’ye ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Berktaş’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ege’ye iki güzel hizmet

Yılda 50 milyon lira ek gelir

İkinci güzel haberi DSİ Genel Müdürlüğü, Manisalı üzüm üreticilerine verdi. Üreticilerin sabırsızlıkla beklediği Ahmetli Kelebek Barajı’nda su tutulma açıklamasını DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça yaptı. 24 bin 40 dekar araziye can suyu verecek barajdaki çalışmaların % 99’unun tamamlandığı, barajın 22 milyon 920 bin metreküp depolama hacmiyle bölgenin en büyük barajlarından biri olduğu, temelden yüksekliği 62 metre olan baraj gövdesinin SBS (Silindirle Sıkıştırılmış Beton ) tipinde inşa edildiği ifade edildi. Projede % 99 fiziki gerçekleşme oranına ulaştığını ve su tutulduğu açıklayan Akça, “Vana odası mekanik imalatlarımızı da birkaç ay içerisinde tamamlayacağız. Barajda birikecek suyu vakit kaybetmeden üzüm bağları ile buluşturarak, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefledik. Koca Dere üzerinde, baraj gövdesinden yaklaşık 10 km aşağıya bir regülatör inşa ediyoruz. Kelebek barajından bırakacağımız suyu o regülatörde çevirip, kapalı borulu sistem ile tarlalara dağıtacağız. Şu ana kadar 1100 mm çapındaki 3 km CTP borunun 2,9 km’sini, 110 mm ile 560 mm çap aralığındaki 22 km HDPE borunun ise 5 km’sini döşedik. Hedefimiz yılsonuna kadar 10 bin dekar arazinin sulama şebekesinin inşasını tamamlamak. Projeden Ahmetli ilçe merkezi ile Gökkaya, Alahıdır, Akçapınar ve Yeniköy mahalleleri faydalanacak. Sulama maliyetlerinin düşmesi ile bölgedeki ürün çeşitliği ve dekar başına verim artacak. Manisalı üretici 2022 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 50 milyon lira daha fazla kazanacak. Ayrıca proje sayesinde 1200 kişiye ek istihdam olanağı sağlanacak” dedi.