Hilmi Gültay

Hilmi Gültay

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Değerli trafik dostlarım, 2019 yaya öncelikli tafik yılı olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kabul gördü ve düzenlenen kanun kararnamesiyle uygulanmaya başladı.

Hemen harekete geçen yetkililer, yaklaşık 400 saat helikopter ile denetim yaptı.

Ayrıca sayıları iki bini bulan ‘drone’ler, dört bin saat uçuş gerçekleştirdi.

Ekipler, bu sürede yaklaşık 15 bin sürücünün kural ihlali yaptığını tespit etti, para cezası uyguladı.

***

Şehirlerarası ve otoyollardaki denetimlerin genelde olumlu sonuç verdiği, özellikle yaya güvenliğinin sağlandığı, çalışmaların aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte yapılan çalışma ve uygulamalar sürecinde ‘drone’lerin sağladığı trafik güvenliğinin dikkat çektiği görüldü.

***

İçişleri Bakanı Soylu ise, devletin trafik kazalarının önlenmesi ve can kayıplarının sona erdirilmesi yönünde, caydırıcı ve kesin kararlar aldığını, 74 sayılı Trafik Yasası maddesinin değiştirilerek uygulamaya konulduğunu açıkladı.

Trafikteki sorumluluğun tedbirsizce davranan sürücü veya yayaya ait olacağı bilinmekte olup, İçişleri Bakanımız, tedbirsiz davranışların yeni uygulamayla engelleneceği görüşünde.

***

Ülkemizin her bir köşesinde; 74 nolu yasası gereği yaya geçitlerine yaklaşan sürücü, hızını azaltacak ve öncelikle yayaya yol verecek.

Ayrıca sürücülere konuyla ilgili olarak şunu anımsatmak isterim.

“Kendini yayanın yerine koy.”

Kazasız belasız bir bayram diliyorum.