Hilmi Gültay

Hilmi Gültay

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Değerli dostlarım, geçtiğimiz süreçte, şehrimize İl Emniyet Müdürü olarak Celal Uzunkaya atanmıştı. Kendisi, vizyon sahibi bir bürokrattı. Onun, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı ve Trafik Hizmetleri Başkanlığı gibi, üst düzey görevleri sürecindeki, asayiş ve trafik hizmetlerine katkıları unutulmaz! Bugün de, Emniyet Genel Müdürümüz olarak onunla gurur duyuyoruz. Uzunkaya, 1975 yılında Polis Koleji’ni, 1978’de de Polis Akademisi’ni bitirdi. Üstelik mezun olduğu her iki okulda da birinci olarak... Eğitim hayatında, başarı ve birinciliklere doyamayan, lider nitelikli Celal Uzunkaya, başarılarını sürdürüyor.
Trabzon’da yedek subay olarak görev yaptığım 1978-79 yıllarında; Kale Park Orduevi’nde kendisini tanıdığımda, komiser yardımcısı olarak meslek hayatına başlamıştı. 1985 ile 1991 yılları arasında İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde muhtelif rütbelerde ve şube müdürü olarak da görev yaptı. İzmir sevdalısı ve İzmirlilere olan sevgisi, o zamandan bu yana süregeliyor...
Onunla, Trabzon’dan başlayıp İzmir’de süren görevlerinin ardından, 2007’de de Ankara’da karşılaştık. Trafik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde; trafikte kamu nitelikli bir derneğin başkanı olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın onur konuğuydum.

Haberin Devamı

Önemli katkıları olacaktır

Değerli Başkanım, özellikle Almanya’da ve ABD’de dil eğtimlerine ve mesleki kurslara katıldı. Kendisinin, takdir gören birçok çalışma ve hizmeti olduğu bilinir. 2008 yılının başlarında ülkemizde, Celal Uzunkaya önderliğinde; ‘Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri’ başlığıyla, ölümlü kazalar ve nicelerini kapsayan mücadele esaslı eğitim başlatıldı. Bu proje, AB çerçevesinde Gelişim Projesi olarak değerlendirildi. Uzunkaya’nın katkılarıyla trafikte reform niteliğinde adımlar atıldı.
Emniyet Genel Müdürümüz, trafik dışında daha birçok mesleki ve özel yetenek içeren bilgilerini de çevresine yansıtıyor. Mesleki tecrübeleri, ileri derecede lisan bilgisinin yanı sıra, önemli ve değerli olan bir başka yönü; mütevazı davranışları ve kişiliğidir. İyi bir aile reisi olan Uzunkaya, torunlarıyla da bir başka mutluluğa erişti. Üç çocuktan sonra, altı torun dedesi olarak böylesine genç ve dinamik bir yapıya sahip olmak ne güzel değil mi?
Vizyon sahibi ve gerçek dost Emniyet Genel Müdürüm; yeni görevinizin, size, ailenize ve tüm ülke halkı ile Emniyet camiasına hayırlı olmasını ve trafiğe katkılarınızın sürmesini diliyorum.