Hilmi Gültay

Hilmi Gültay

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Değerli dostlarım, tüm medeni ülkelerde Mayıs ayının ilk haftası her yıl ‘Karayolu Trafik Haftası’ olarak kutlanıyor. Bu kapsamda birçok etkinlik düzenleniyor. Mayıs ayının ikinci Pazar günü de, biliyorsunuz Anneler Günü...
Çifte mutluluğu, iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Zira ‘trafik’ ve ‘anneler’ içerikli iki özel gün hepimizin duyarlılıklarını artırıyor. Trafikte yaşadığımız birçok can kaybını düşünüp hüzünleniyoruz. Bu kayıpları azaltmak ve insanların kurallara uyduğu, birbirine daha saygılı olduğu, düzenli bir trafik ortamı oluşturmak için neler yapılması gerektiği üzerine düşünüyoruz. Bizi dünyaya getiren, fedakârlığıyla sarmalayan annelerimizin de ne yapsak haklarını ödeyemeyeceğimiz, bir kez daha akıllarımıza kazınıyor. Ancak fark ediyoruz ki, böylesine önemli ve kutsal günlere karşı ilgisizlik her geçen yıl artıyor.

Haberin Devamı

İtina gösterelim

Karayolları üzerinde kahrımızı çeken, kural dışı davranışların peşinden koşan ve bitmeyen hataların azalması için çalışan trafik polisleri değil mi? Ayrıca bizi kibarca uyarıyorlar da... Doğduğumuz günden başlayarak yaşamın her anında acılarımızı paylaşan, bizlerle ağlayan kutsal varlık annelerimiz değil mi? Onun içindir ki, bu haftaya annelerimizi ve trafik polislerimizi düşünerek itina göstermeliyiz.
Ülkemizin her bir köşesinde görev yapan polis ve trafik polislerimizin, birçok konuda cevap bekleyen sorunları olduğu unutulmamalıdır. Rütbeli veya rütbesiz tüm trafik polislerinin, bunlara rağmen hafta süresince, giydikleri tören elbiseleriyle yine halkımıza en iyi hizmeti sunmak için koşacağını bir kez daha göreceğiz.
İyi bir trafik düzeni, toplumun daha sağlıklı olması yolunda önemli rol oynar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın trafiğe katkısını takdirle izliyoruz. Bu çalışmaların devamını diliyoruz.
Annelerimize gelince... Onların hatırını çoğumuz telefonla soruyor, soramayan da oluyor. Sadece sessizce bizim ilgimizi bekliyorlar. Bunu esirgemeyelim lütfen...
Canımızı, malımızı emanet ettiğimiz cefakâr polis teşkilatımız ile bize hayat verip bugünlere getiren vefakâr annelerimizi minnetle kutluyoruz. Böylesine kutsal varlıkların hakkı hiçbir zaman ödenmez!