Hilmi Gültay

Hilmi Gültay

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Adnan Menderes Havalimanı’ndaki trafik polisi krizini kaç kez dile getirdim, hatırlamıyorum. Bir kez daha yazmak zorunda kaldığım için üzgünüm. Orada yolcu karşılamaya gelenlerin sebep olduğu bir trafik yoğunluğu söz konusu. Uçak rötar yapınca, insanlar yolcusunu beklemek zorunda kalıyor. Vatandaşların yolcularını, araçlarını otoparka çekerek beklemesi gerekir. Buna hiç kimsenin itirazı olamaz. Trafik polisinin, bu grupta yer alan, inatla yol kenarına park eden, uyarılara aldırmayan sürücülere ceza kesmesini normal karşılarım. Fakaat! Vatandaşın yolcusunu araçtan indirmesine bir an bile fırsat vermeyen polisin tavrını anlamam mümkün değil. Bu durumdaki kişilere karşı daha hoşgörülü olunmalı.
Adının açıklanmasını istemeyen bir okurumdan bir e-posta aldım. Aynen aktarıyorum: “Pazartesi sabahı, misafirlerimi Adnan Menderes Havalimanı’na götürdüm. Flaşörleri yaktım, araçtan indim, bagajdaki ve arka koltuktaki bavulları indirmeye başladık. Daha ilk bavulu indirmeden, arabamın plakası anons edildi. Kulaklarıma inanamadım. Polisle göz göze geldim, ‘Bavulları indiriyorum, görmüyor musun?’ diye çıkıştım. Çabuk olmamı emretti! 3 dakika içinde bavulları indirdik, vedalaştık, arabamın direksiyonuna geçtim ve hareket ettim. Polis, bu kadar hoşgörüsüz olmak zorunda mı? Neden insanların iki ayağını bir pabuca sokuyor? Yolcu indirmeye gelen özel araçlar, 5 dakikadan fazla orada duruyorsa, ona da işlem yapılmalı. Ama bavulları indiren sürücünün arabasının plakası anons edilmemeli. Havalimanında günde kim bilir kaç plakaya ceza kesiliyordur, tahmin bile edemiyorum. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’a sesleniyorum... Trafik polisleri bu konuda uyarılmalı.”

Haberin Devamı

***

Değerli Müdürüm Hüseyin Aşkın’a benim de söylemek istediğim birkaç şey var. Okurumun anlattıklarında eksik var, fazla yok. Ben de aynı sorunu yaşamamak için havalimanına son günlerde aracımla pek gitmiyorum ve yolcu karşılamıyorum! Havalimanında dikkati çeken bir başka soruna da değinmek istiyorum. Polis arkadaşlar, girişte araçları sıraya dizip kontrol yapıyor. Ne yazık ki kontroller ciddiyetten uzak. Araç, sürücü kontrol noktasına giriyor, polis arkadaş ‘devam’ diyor. Bu nasıl bir yöntem? Geçişine izin verilen araçta ya patlayıcı varsa?