Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Valla, heyecanıyla, pozisyonlarıyla, mücadelesiyle, golleriyle keyifli bir doksan dakika izledik. Hele bir ikinci yarı var ki, hop oturup, hop kalktık, top bir o kalede, bir bu kalede, karşılıklı atılan goller ve kaçan fırsatlar. Böylesi bir geceyi bizlere yaşattıkları için her iki takımı da gönülden kutluyoruz ve hemen rotayı, gecenin kahramanı yani Manuel Fernandes’e çeviriyoruz.
Beşiktaş’a son yıllarda gelen en iyi yabancı Manuel Fernandes’dir. Biraz saha dışına, sosyal hayata yelken açalım, Fernandes’i size anlatalım ne dersiniz?
Kuşlarım Fernandes’in sosyal yaşamın her türlü keyfini çıkardığını anlatıyorlar bana, hem de ballandıra, ballandıra...
Benzetme yerindeyse, tam bir ‘yarasa’ adam Fernandes...Fernandes o bar, bu bar sürekli geziyor, futboldan boşta kalan zamanlarında geceleri sosyal hayata kanat çırpıyor.
İnanın bu yönü bizi hiç mi, hiç ilgilendirmiyor. Adam işini yapıyor mu, yapıyor, hem de dört dörtlük... İster gezsin, tozsun, bize ne?
Adam tam bir profesyonel, iyi oynuyor, oynatıyor, üretiyor, attırıyor, atıyor, enerjisini sahaya yansıtıyor, iyi dinleniyor, iyi çalışıyor, sosyal hayatın da tadını çıkarıyor.

Haberin Devamı

Müthiş bir oyuncu
Manuel Fernandes, yaşam tarzıyla, profesyonelliğiyle, sahadaki oyunuyla, müthiş bir örnektir bizce... Keşke diğer yabancılar onun yarısı kadar olabilselerdi.
Fernandes’in attığı ve skoru eşitlediği gole kadar, Beşiktaş ‘ın bırakın pozisyon üretmesini kenara, kaleyi bulan tek şutu yok, inanılır gibi değil.
Neyse ki, Fernandes gibi bir silahı var Beşiktaş’ın... Hiç tutukluk yapmıyor, oyun kuruyor, adam eksiltiyor, hem topu, hem de arkadaşlarını koşturuyor, duran toplardaki her pası tehlike oluşturuyor, yani tek başına takımı sırtlıyor, yan gelip yatan ‘yıldızların’ da ayıplarını örtüyor. Fernandes önce skoru eşitledi, ardından da Pektemek’in şık golünden önce asistti yapan Simao’ya enfes pas attı. Kartal’ın öne geçmesini sağladı. Cenk’in ikinci yarıda kalesinde adeta devleştiği mücadelede Veli Kavlak yakaladığı fırsatı gole çevirse, fark ikiye çıkacak, maç kopacak, beceremedi, sahneye çıkan Visca, Cenk’i bir kez daha mağlup ederek, maçın skorunu belirledi.