Teknoloji Facebook yolundan gidiyor: Linkedln'de yarım milyar kullanıcı!

Facebook yolundan gidiyor: Linkedln'de yarım milyar kullanıcı!

07.04.2021 - 17:26 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük iş ve çalışan bulma platformu olan Linkedln'de 500 milyon kullanıcının verisi çalındı. Geçenlerde Facebook tarafında da benzer bir 'veri ihlali' yaşandığına şahitlik ettik. Daha olay tazeyken, bir başka platformdan hacklenme haberi geldi.

Facebook yolundan gidiyor: Linkedlnde yarım milyar kullanıcı

Dünyanın en büyük iş platformlarından birisi olan Linkedln, yaşadığı teknik bir açık sebebiyle siber saldırıya uğradı. Bildirildiği kadarıyla yaklaşık yarım milyarlık kullanıcının kişisel bilgileri çalındı. 

Haberin Devamı

Facebook ardından şimdi de Linkedln

Ele geçirilen kişisel bilgiler darkweb üzerinden satışa çıkartıldı. Yüksek miktarlarda ödemeler yapılması beklenen bu çalıntı veriler için en az 1000 dolarlık bir ödeme bekleniyor. 

Linkedln üzerinden çalındığı söylenen bilgilerin şunlar olduğu aktarılıyor, kimlik bilgileri, kullanıcıların tam isimleri, e-posta adresleri, telefon numaralara ve cinsiyetleri gibi kişisel bilgiler. 

Bu satılan kişisel bilgilerin gerçek olup olmadığını kontrol etmek isteyen CyberNews, satılığa çıkartılan veriler için bir miktar ödeme yaptı ve gerçek veriler olduğu anlaşıldı. 

Çalınan verilerin tamamı yayımlanmamış durumda olsa da şirketten de açıklama geldi. Olay popüler platform tarafından doğrulandı.