Teknoloji Apple, iPhone 13 ile gelecek yeni Face ID özelliğini test ediyor

Apple, iPhone 13 ile gelecek yeni Face ID özelliğini test ediyor

26.08.2021 - 10:06 | Son Güncellenme:

Apple’ın iPhone 13 serisi ile oldukça ses getirmesi bekleniyor. Farklı özellikleri ve tasarımıyla karşımıza çıkan telefonlarda Apple’ın yeni bir donanım özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Apple, iPhone 13 ile gelecek yeni Face ID özelliğini test ediyor

iPhone 13’lerde koronavirüs güncellemesi olarak da adlandırılan bu adımın, maske takılıyken ya da camları buğulanmış halde Face ID kullanmak isteyenlerin işine geleceği aktarılıyor. Zira gözlükler buğu olduğunda ve maske takılıyken iPhone’ın ekran kilidini Face ID ile değil ekran için oluşturulan şifre ile açılıyor.

Haberin Devamı

Apple, iOS 14.5 sürümü ile kişiler maske takarken dahi Face ID üzerinden iPhone’larının kilidini açmak için Apple Watch kullanmaya imkan sunmuştu. Apple Watch sahiplerinin aktif olarak kullanmaya başladığı bu özellik saat sahibi olmayanlara sunulmadığı için de bir yandan eleştirilmişti.

Apple, iPhone 13 ile gelecek yeni Face ID özelliğini test ediyor

Öte yandan maske takılıyken Face ID kullanmadan direkt şifre ekranının gelmesi için de bir güncelleme sunulmuştu. Ancak bunlar kesin çözüm değil. Apple da iPhone 13 serisi için bunun önüne kesin ve kalıcı olarak geçmek istiyor. Bu sebeple donanımsal olarak çözüm getirecek gibi duruyor. Jon Prosser tarafından yapılan sızıntıya göre teknoloji devi yeni donanımı için testler yapıyor.

iPhone 12 serisinde gördüğümüz çentik tasarımı iPhone 13 ile daha da daralacak ve bu sensör çok daha güçlü hale getirilecek. Edinilen bilgilere göre telefonun ön tarafında yer alan kamera konumu artık iPhone 12'de olduğu gibi sağ tarafta değil, çentiğin sol tarafında. İşler de bu noktada değişebilir.

Haberin Devamı

Diğer bir yandan ise Apple çalışanlarından yeni donanımı test etmek için maske ve gözlük takmaları isteniyor. Bazı testler maskeleri takmadan/ maskeler takılı olarak yapılıyor. Diğer testler ise maske takılıyken gözlüklü/gözlüklü olarak yapılıyor. Yani Apple bu noktada dikkate değer bir çalışmayı test ediyor.