Tenis Zeynep Sönmez: En büyük hedefim Grand Slam kazanmak!

Zeynep Sönmez: En büyük hedefim Grand Slam kazanmak!

31.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Antalya’daki WTA turnuvasında çeyrek final oynayan son dönemin yükselen raketi Zeynep Sönmez, gözünü grad slamlere çevirdi. 21 yaşındaki tenisçi "En büyük hedefim Grand Slam kazanmak. En çok kazanmak istediğim ise Wimbledon" diye konuşuyor.

Zeynep Sönmez: En büyük hedefim Grand Slam kazanmak

Antalya’daki Megasaray Hotels Open’da çeyrek final oynayarak dikkatleri üzerine çeken Zeynep Sönmez, son dönemdeki yükselişini sürdürdü. 21 yaşındaki sporcu sene başında sezonun ilk grand slam elemelerinde final oynayarak da önemli bir başarı elde etmişti.

Avustralya Açık öncesi turnuvada karın kası yırtılan genç sporcuya doktoru Melbourne’e vardığında, turnuvada oynamaması gerektiğini söyler. Zeynep buna rağmen hayallerini süsleyen bir grand slamde oynama fırsatından vazgeçmek istemez ve her şeyi göze alarak mücadeleye dahil olur. İçerisinde bulunduğu olumsuz sağlık koşullarına rağmen elemelerin son turuna kadar gelir, finali kaybederek ana tablonun kıyısından döner.

Haberin Devamı

ART ARDA BAŞARILI SONUÇLAR

Zeynep Sönmez geçen yılın ocak ayında elemelerden geldiği W40 Tallinn turnuvasının finalinde 1 numaralı seri başı Viktoria Kuzmova’yı mağlup ederek şampiyon olduğunda da, kariyerinin o döneme kadarki en büyük başarısını elde etmişti.

Grand slam tecrübesi hakkında Zeynep Sönmez "Avustralya Açık çok güzeldi. Televizyondan izlerken favori grand slam’im hep Amerika Açık ya da Wimbledon’dı. Ama Avustralya’ya gidince, mükemmel bir ortam olduğunu görünce, şu an için bu turnuvanın favori grand slamim haline geldiğini söyleyebilirim. Çok güzel bir deneyimdi" diyor.

"MELBOURNE İYİ DENEYİMDİ"

Avustralya’da tenisin her anlamda hissedildiğini belirterek "Ortam, organizasyona verilen değer çok iyiydi. O esnada Melbourne’de her yerde bir tenis turnuvası olduğu, bir tenis festivali olduğu hissediliyordu. Tenise ve tenisçiye verilen kıymeti gördüğüm için Avustralya’da kendimi çok kıymetli hissettim" diye ekliyor.

Ciddi sakatlığına karşın inadını ise şu sözlerle özetliyor: "Avustralya Açık elemelerinde finale kadar yükseldim ama turnuva sırasında bir sakatlığım da vardı. Elemelerde finale kadar yükseldim. Sakatlık olmasaydı, finali de geçip ana tabloya kalabilir miydim, bilmiyorum. Hiç bir zaman da bunu bilemeyeceğim sanırım. Ama genel olarak benim açımdan güzel bir turnuvaydı. Ana tabloya kalamamış olsam da iyi bir deneyim oldu."

Haberin Devamı

HER OYUNCUNUN HAYALİ

En büyük hedefini sorduğumuzda "En büyük hedefim Grand Slam kazanmak. Her oyuncunun hayalinde olduğu gibi. En çok kazanmak istediğim grand slam ise Wimbledon" yanıtını veren Sönmez olimpiyat hedefini ise şu sözlerle aktarıyor: "Olimpiyatlara gitmeyi çok istiyorum. Hedefimi spesifik olarak olimpiyatlar olarak belirlemiyorum ama. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Umarım olur, bakalım."

Portekiz’de gelecek hafta gerçekleşecek Billie Jean King Cup için A Milli Kadın Takımı kadrosunda bulunan Zeynep Sönmez bu konuda şöyle konuşuyor: "Milli takım için oynamak bence çok güzel bir duygu. Yılın bir haftası yapabildiğimiz, bir haftalığına takım olabildiğimiz bayrağımızı temsil ettiğimiz bir periyot oluyor. Çünkü diğer haftalarda genel olarak yalnızız. Billie Jean King Cup’ta inanılmaz güzel bir ortam oluyor, o yüzden sabırsızlıkla bekliyorum.”

Türkiye’de oynadığında desteği daha çok hissettiğini belirterek “Bu da o zaman otomatik olarak performansımı etkiliyor. Baskı da daha fazla, destek de daha fazla oluyor" ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

"ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY BİZLERE YOLU AÇTI"

WTA şampiyonluğu elde eden ilk Türk tenisçi olan Çağla Büyükakçay’ın kendisi için büyük bir önemi olduğunu dile getiren Zeynep, yıldız ismin gelişimi açısından önemine dikkat çekiyor:

"Yaşadıklarından deneyim transferi yapabiliyorum. Bu da yolumu biraz berraklaştırıp netleştiriyor. O yüzden bana çok yardımları dokunuyor. Takıldığım konularda daha rahat ilerlememi sağlıyor. Çağla ablanın oynadığı WTA finalini izlemiş ve çok duygulanmıştım. Kendisi bir çok ilke imza attı, bizlerin yolunu açtı ve biz genç tenisçiler için o yüzden çok kıymetli bir isim. Bizden birinin ilk 100’e girebileceğini, olimpiyatlarda oynayabileceğini bize gösterdi. Her zaman her konuda kendisine ulaşabilip yardımını alabildiğimden dolayı benim için bir abla gibi."

Haberin Devamı

"MEGASARAY TURNUVASI BİZİM İÇİN FIRSATTI"

"Böyle bir turnuvanın Türkiye’de, Antalya’da yapılması mutluluk verici ve çok şanslı hissettirdi kendimizi. Billie Jean King Cup öncesinde çoğu oyuncu olarak burada birlikte olmamız da çok kıymetliydi. O yüzden de böyle bir turnuvayı evimizde oynuyor olmak bir fırsattı. İlk kez bir WTA turnuvasında kendi dünya sıralamamla ana tabloya girebildim. Bu da beni ekstra mutlu etti. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum."

"BİR SERENA DEĞİL"

Avustralya Açık’ın son şampiyonu Arina Sabalenka, kadınlar tenisinde dünya iki numarasında yer alıyor. Belaruslu sporcuya olan hayranlığını gizlemeyen Zeynep Sönmez, Melbourne’deki turnuvayı rakiplerine set dahi vermeden kazanan meslektaşını şu sözlerle değerlendiriyor:

"Sabalenka çok kıymetli ve çok değerli bir oyuncu. Kadınlarda dünya tenisini domine eden oyunculardan birisi. Çok güçlü. Kadın tenisini domine eden Serena Williams ve Venus Williams gibi isimlere ihtiyaç var. O oyuncular tenisi bıraktıktan sonra Sabalenka o isimlerden birisi. Kendisi benim örnek aldığım ve keyifle izlediğim bir sporcu. Serena Williams gibi gücüyle öne çıkan bir tenisçi olmasına karşın Sabalenka için yeni Serena diyemeyiz. Çünkü Serena Williams çok özel bir oyuncu ve Serena gibi bir oyuncunun bir daha gelmesi zor. Sabalenka ise kendi çapında oyunu son derece iyi domine eden başarılı bir raket."