Voleybol ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar, Vargas, ben öndeyken kendimi güçlü hissediyorum

ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar, Vargas, ben öndeyken kendimi güçlü hissediyorum

14.08.2023 - 11:34 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları ile Milletler Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Zehra Güneş, Avrupa Şampiyonası öncesi Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk maçında son anlarda yaşadığı hisleri anlatan Öte yandan Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt ile beraber önde duvar olmalarıyla ilgili olarak; "Kendimi güçlü hissediyorum" dedi.

ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar, Vargas, ben öndeyken kendimi güçlü hissediyorum

Filenin Sultanları ile Milletler Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Zehra Güneş, hem şampiyonluk hem de Avrupa Şampiyonası ile ilgili Skorer'den Serkan Özen'e özel açıklamalarda bulundu. Zehra, ön tarafta Ebrar, Vargas ile oynamasıyla ilgili olarak samimi sözler sarf etti. Yıldız isim U19 Milli Takımı'nın kazandığı gümüş madalya ve Begüm Kaçmaz hakkında konuşurken tüylerinin diken diken olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 

İNANAMADIM ŞAMPİYON OLDUĞUMUZA
VNL'deyiz. Son maç Çin. Eda Erdem servisi kullanıyor, sayı gelecek. O anlarda Zehra Güneş ne yapıyordu?
Uzun senelerdir sonuna kadar uğraştığımız başarıyı altın ile taçlandırmak çok büyük mutluluktu bizim için. Zaten son sayıyı aldığımızda inanamadım şampiyon olduğumuza.

Eda abla servise gitmeden önce ortada toplandık, içim böyle kıpır kıpır oldu. Gerçekten açıklayamam ne hissettiklerimi. İnanılmaz bir histi, anlatılmaz yaşanır. Sonunda altın madalyayı Türkiye'ye getirdiğimiz için ve Türk bayrağını çok iyi yerlerde temsil ettiğimiz için inanılmaz mutlu ve gururluydum.

ABD maçı.. yarı final, çok zordu. Senin için de turnuvanın en zor maçı o muydu?
Turnuvanın en zor maçı diye hiçbir maçı nitelendiremem. Çünkü bir yolda başarıya ulaşmak istiyorsan her maç final maçı gibidir. VNL finalleri de bizim için öyleydi. Grup maçlarını da aynı bu şekilde oynadık. Her maçı çok zor bir şekilde, rakibimize saygı duyarak yüzde yüzümüz ile oynadığımızı düşünüyorum.

Haberin Devamı

ARTIK YENİ BİR DEVİR BAŞLIYOR
ABD bir ekol. Türkiye'de de oynayan çok iyi sporcuları var. Voleybolda bir sürü altın madalyası ve olimpiyat madalyası olan bir takım. O yüzden biz onlarla oynarken bir önceki maçlarımızda yenilmiştik. Hep karar setine getirip sonunu bitiremiyorduk. Sonunda onlarla oynadığımız ve evlerinde onları yendiğimiz için çok mutluydum. Artık yeni bir devir başlıyor bence. Sonunu getirebildik ve altın madalya ile döndük.

Evet bir kırılma yaşandı. Bundan sonra Filenin Sultanları nasıl bir yolculukta? Biz bu başarılara alışmalı mıyız?
Biz daha öncesinde çok mücadele eden savaşçı bir takımdık. Ama hep en sonunda küçük bir kazaya kurban gidip altını hep kaçırıyorduk. Bunun bundan sonra değişeceğine bütün kalbimle inanıyorum. Mücadeleci ve savaşçının yanında artık kazanmak isteyen bir takımız. Kazanmayı bilen ve bunu öğrenen bir takımız. Umarım Avrupa Şampiyonası ve olimpiyat elemelerinde de aynı hisleri aynı sevinci aynı mutluluğu bizi destekleyenlere gösterebiliriz.

ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar, Vargas, ben öndeyken kendimi güçlü hissediyorum

Şampiyonluğumuzun yanı sıra sen de bireysel ödüller kazandın. En iyi orta oyuncu seçildin. Neler hissediyorsun bireysel başarılar için?
Bireysel ödüller benim için bir şey ifade etmiyor takım başarı kazanmadıkça. Şampiyon olmuşsak eğer ve ben de ödül almışsam tabii ki bu benim için ekstra mutluluk verici. Takımıma destek olmuşum ki bir şeyler başarabilmişiz. Her zaman elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Bundan 10 sene 15 sene sonra kimin en iyi takımda olduğu hatırlanmaz sadece şampiyon olduğumuz hatırlanır. O yüzden bu odakla gidiyorum aslında. Günün sonunda hak ediyorsan zaten sana geliyor. Mutluyum ödül aldığım için ama sonuçta altın madalya kazandık. Bunun sayesinde gelen bir ödül.

Haberin Devamı

TAYLAND'DA TARAFTARLAR İSTEDİĞİMİZ HER ŞEYİ GETİRDİLER
Tayland'da inanılmaz bir ilgi vardı. Senin oyuncaklarını yapmışlardı?
Çok tatlı bir insan grubu. Asyalı insanlar çok sıcakkanlıdır. Sevecen davrandılar size karşı. Bundan 5-6 sene önce Tayland'a VNL için gitmiştik. O zaman da böylelerdi. Çok büyük bir adanmışlık var voleybola. Sadece voleybol üzerinden gidiyorlar. Kendi ülkelerindeki oyunculara neler yaptıklarını tahmin bile edemiyorum. Biz oraya gittiğimizde istediğimiz her şeyi getirdiler. Orada olan ama Türkiye'de olmayan ilaçlar varmış. Takımdan birinin ihtiyacı varmış mesela. Ertesi gün bizi destekleyenlerin elinde onlarca paket vardı.

Haberin Devamı

'SAHADA BANA SÖYLENENLERİ DUYAMIYORDUM'
Sadece hediye olarak değil. Tayland ile onların evinde oynadığımızda sahada bana söylenen bir şeyi duyamıyordum. O derece destek ve coşku vardı. Farklı insanlar ve onların sahasında önünde oynamak ayrı bir zevkti.

ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar, Vargas, ben öndeyken kendimi güçlü hissediyorum

EBRAR, BEN, VARGAS ÖNDEYKEN KENDİMİ GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM
Vargas takıma katıldı, çok çabuk adapte oldu. Şimdi rakip olarak baktığında blok duvarında sen varsın, Ebrar var, Vargas var. Çok korkutucu. Sen ne düşünüyorsun?
Mile'yi (Vargas) 5 senedir tanıyorum açıkçası. İstanbul'a geldiğinden beri. İlk senelerde pek fazla arkadaşlık kuramamıştık. Bu kadar iyi olup bu kadar güçlü olup nasıl bir insan olduğunu merak ediyordum. Son senede tanıştık Fenerbahçe ile finalleri oynarken. Bence çok farklı ve iyi bir insan. Her zaman ona yardım etmeyi ve neye ihtiyacı varsa elimden geleni yapmaya hazırım. Ebrar, ben, Mile öndeyken kendimi gerçekten güçlü hissediyorum. Çünkü onlar da çok güçlü köşelerde. Bir ota oyuncu olarak görevim blok yapmak. Yanımda uzun arkadaşlarım olunca bu görevi hafiflettiğim için kendimi iyi hissediyorum.

Haberin Devamı

Taraftarlara bir şey söylemek ister misin? U19 Milli Takımız gümüş madalya kazandı
Ben onların yolundan geçmiş biri olarak maçı izledim. Yaşadıkları her şeyi tahmin edip anlayabiliyorum. Şu an buruk bir sevinç yaşıyor olabilirler. Ama ileride bunların hepsini başarı olarak dönecek ve tecrübe alarak yollarına devam edecekler. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Çok çok büyük başarılara ileride imza atacaklarına eminim.

U19 Milli Takımı orta oyuncusu Begüm Kaçmaz

ÖZEL | Zehra Güneş: Ebrar, Vargas, ben öndeyken kendimi güçlü hissediyorum

TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU
Buradan Begüm'ü (Kaçmaz) de çok tebrik etmek istiyorum. Çok seviyorum onu. Umarım bir gün aynı takımda oynayabiliriz beraber. Çok ayrı bir yetenek. Aramızda çok tatlı bir mesajlaşma da oldu. Gerçekten sahada ışıldıyor bence. Tüylerim diken diken oldu.

Bu kadar küçükken. Kendi büyüklerinin arasında bu performansı ve bu tecrübeye sahip olduğunu gösterebilmek başka bir seviye. İleride bol bol izleyeceğimizi düşünüyorum. Umarım bir gün aynı takımda oynayabiliriz. Hepsini tebrik ediyorum.

Taraftara gelirsem. Sizin gücünüz bizim için çok farklı. Sizin gücünüzü alarak geçiyoruz. VNL Şampiyonluğundan sonra bir şey söylemiştim. Şampiyonluk en çok bizim ülkemize yakışıyor diye. Umarım Avrupa'da da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip bu sevinci bir kez daha tadabiliriz hep birlikte.