Galatasaray Yok artık Mbaye Diagne! Zirveye yerleşti

Yok artık Mbaye Diagne! Zirveye yerleşti

30.04.2024 - 23:19 | Son Güncellenme:

Fatih Karagümrük'ten ayrıldıktan sonra Suudi Arabistan'ın yolunu tutan Senegalli santrfor Mbaye Diagne fırtına gibi esiyor.

Yok artık Mbaye Diagne Zirveye yerleşti

Geride kalan sezon Fatih Karagümrük forması giyen Mbaye Diagne, yaz transfer sezonunda Suudi Arabistan 2. Lig ekiplerinden Al-Qadsiah'a imza atmıştı. 32 yaşındaki futbolcu, ligin 30. haftasında oynanan Qaisoma maçında hat-trick yaptı ve yükselen performansını sürdürdü.

Haberin Devamı

ARABİSTAN'IN YOLUNU TUTTU
Senegalli santrfor, Fatih Karagümrük'ten ayrıldıktan sonra Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. Suudi Arabistan 2. Lig ekiplerinden Al-Qadsiah, sezon başı tecrübeli santrforu kadrosuna kattığını resmen açıklamıştı.

HAT-TRICK YAPTI
Suudi Arabistan 2. Lig'in 30. haftasında Al-Qadsiah ile Qaisoma kozlarını paylaştı. Müsabakayı Al-Qadsiah 3-1'lik skorla kazandı. Maçta Mbaye Diagne, attığı 3 golle yıldızlaştı.

Mbaye Diagne, bu sezon Al-Qadsiah takımı ile toplam 29 maça çıktı. Yıldız futbolcu söz konusu müsabakalarda 19 kez gol sevinci yaşarken, 3 kez de asist performansı sergiledi. Senegalli futbolcu, Suudi Arabistan 2. Lig'in en fazla gol atan futbolcusu konumunda.

GALATASARAY'DA 26 GOL
Mbaye Diagne, Kasımpaşa forması forması ile 36 maça çıktı söz konusu maçlarda 32 gol ve 4 asist yaptı. Galatasaray forması ile 62 maça çıkan Senegalli futbolcu, 26 kez gol sevinci yaşarken 4 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi. Diagne, Türkiye'de son olarak Fatih Karagümrük forması giydi. 35 maça çıkan yıldız futbolcu 25 gol attı ve 6 asist yaptı. Brandizzo altyapısında futbola başlayan Mbaye Diagne daha sonra Juventus, Ajaccio, Lierse SK, Al Shabab, Westerlo, Ujpest, Tianjin Teda, Kasımpaşa, Galatasaray, Club Brugge, West Bromwich Albion ve Fatih Karagümrük formaları giydi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan 2. Lig'in 30. haftasında Al-Qadsiah ile Qaisoma kozlarını paylaştı. Müsabakayı Al-Qadsiah 3-1'lik skorla kazandı. Maçta Mbaye Diagne, attığı 3 golle yıldızlaştı.