Euro2016 Yeni fenomen: Ronaldo

Yeni fenomen: Ronaldo

12.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Stade de France’ta kariyerinin en büyük üzüntüsünü ve sevincini aynı anda yaşayan Cristiano Ronaldo, futbol tarihinde kendine ait bir sayfa açtı. Portekiz kaptanı, Avrupa’nın zirvesine adını yazdırdı.

Yeni fenomen: Ronaldo

EURO 2016’da final gecesine Cristiano Ronaldo damgasını vurdu. Bu zamana kadar her zaman futbolu, pasları, golleri ve şık çalımlarıyla bilinen Ronaldo, Stade de France’ta bambaşka bir kimliğe büründü.

Haberin Devamı

Portekizli yıldız, Fransa karşısında henüz 24. dakikada çıkmak zorunda kalsa da yine maçın en çok konuşulanı oldu. Saha içinde takım arkadaşlarını yalnız bırakan tecrübeli futbolcu, kenara gelerek teknik direktörlük görevine soyundu.

İlk olarak tedavisi soyunma odasında yapılan 31 yaşındaki yıldız, hemen yedek kulübesine gitti. Sık sık hocası Fernando Santos’la konuşan Ronaldo, taktisel konulardan, futbolcuların durumuna kadar birçok konuyu anlattı.

Hatta zaman zaman sahadaki arkadaşlarına direktifler veren Ronaldo, Cedric, Nani, Quaresma gibi isimlere taktikler verdi. Esas yardımı ise golü atan Eder’e sundu.

Eder oyuna girerken, yanına koşan ve gol atacağını söyleyen dünyaca ünlü oyuncu, sonra Santos’a dönerek tecrübeli forvetin ne yapması gerektiğiyle ilgilendi.

Haberin Devamı

Bir ara Fransa antrenörü Didier Deschamps’ın bile ilgisini çeken Ronaldo, yedek kulübesindeki atmosferi de devamlı yüksek tuttu.

8 kupa

Cristiano Ronaldo, oynadığı son 10 finalin 8’inde sahadan kupayla ayrılmayı başardı.