Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde mutlu sona ulaşan takım, Fenerbahçe Alagöz’ü 84-78 yenmeyi başaran Çukurova Basket Yenişehir Belediyesi oldu.
Geçtiğimiz yılın lig şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası şampiyonu Çukurova Basket, bu yıl Euroleague’de de finalin en güçlü adayları arasında gösterilmelerini sağlayan kadrolar kurması, bu iki ekibin tüm karşılaşmalarında böyle bir mücadelenin yaşanacağının habercisiydi.
Ancak maçtan bir gün önce Çukurova Basket’te 18.9 sayı, 12.4 ribaunt ortalamasıyla oynayan Jones’un Türkiye’ye gelmeyeceğini bildirmesi, Boner’ın da bu maçta oynayamayacak olması, Mersin ekibi için büyük bir handikap yaratmış, ibre Fenerbahçe lehine dönmeye başlamıştı.
Ancak Ekrem Memnun takımın başına geçtikten sonra müthiş bir form yakalayan Çukurova Basket, 2 yabancıyla çıktığı sahada müthiş bir mücadele sergiledi, bir ara 9 sayı geriye düşse de hiç pes etmedi. Geçtiğimiz yıl WNBA’in MVP’si seçilen Gray, neden bu ödülü aldığını ispatlarcasına bir oyun ortaya koyarken, Hollingsworth’ün boyalı alandaki müthiş mücadelesi de iki önemli eksiğin açığını kapadı. Ancak yerli oyuncuların da katkısı bu maçın kaderini belirleyen noktalardandı. Asena, Özge, Gamze, Gökşen, Esra, Sinem mükemmel performanslarıyla takımlarına büyük zaferi yaşattı.
Fenerbahçe de çok istedi kupayı, McBride son ana kadar takımını oyunda tutmaya çalıştı ama çabası yetmedi. İki takıma da bu büyük mücadele için teşekkür etmek gerekiyor. Umarım, Euroleague’de de aynı finale tanık oluruz.