Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 18. hafta mücadelesinde Türk Telekom, Bahçeşehir Koleji’ni 77-72 yenmeyi başardı, 15. galibiyetini aldı. 
İki hafta önce Kartal Özmızrak, hafta içi de Boutsiele’in sakatlığı ile sarsılan ve hem 1 hem de 5 numaradaki ilk opsiyonundan yoksun kalan Bahçeşehir Koleji karşısında Telekom maça çok hızlı girdi. Boyalı alanı iyi kullanan ve 9-0 ile maça giren Başkent ekibi, hem savunma hem de hücumda üstün oyununu sürdürdü, ilk periyodu 24-11 önde bitirdi. 
Bahçeşehir Koleji’nde tecrübeli isim Hadi’nin kenardan gelerek enerjiyi yükseltmesi takımını ayağa kaldırdı, ancak devre de 44-36 Baştent ekibinin üstünlüğüyle tamamlandı. 
2. yarının başında etkisini biraz daha artırdı ev sahibi, farkı 2 sayıya kadar indirmeyi başardı, çeyrek sonunda Erkan ile kritik sayılar bulan Telekom, son çeyreğe girilirken farkı yine 7 sayı yaptı. Son periyotta Yunus, Muhammed, Smith, Berkay ve Gist ile savunma ritmini artıran Bahçeşehir Koleji, öne geçmeyi de başardı, farkı 4’e çıkardı. Ancak gergin geçen son dakikalarda daha sakin kalmayı başaran ve Boutielle ile öne geçip, hem Telekom Coachu Erdem Can’ın çift teknik faulle hem de ev sabihinde Muhammed Baygül’ün diskalifiye edildiği pozisyon sırasında faul atışlarını iyi değerlendiren Telekom, zorlu deplasmanı galip bitirmeyi başardı.