Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Euroleague maratonunu tamamladıktan sonra play-off serüvenine başlayan F.Bahçe Beko, 20 farktan geri dönmeyi başardı, çeyrek final serisinde durumu 1-0 yaptı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko, Türk Telekom’u 82-72 yenmeyi başardı. Ennis, Green, Datome, Lauvergne ve Vesely’den yoksun çıktığı maça tutuk başlayan sarı-lacivertli ekip, 12-2 geri düştü. Melih’in iki üçlüğüyle krizden çıkan ev sahibi buna rağmen ilk çeyreği 19-13 geride kapadı.
Telekom Kaya ve Metin’den skor katkısı alıp, kısa beşle oynayan rakibine üstünlük kurarak 39-19’da farkı 20’ye çıkardı. Ancak baskı ile rakibini hataya zorlayan ve 5 dakikada 16-3’lük seri bulan Fenerbahçe, devre sonunda farkı 42-35 ile 7’ye indirdi.
Savunmadaki baskısını daha da artıran ve rakibini dış atışlara zorlayan Fenerbahçe, konuk takımın hızını kesti, 58-56 geride girdiği son çeyreğin başında Guduric’ten gelen üçlükle öne de geçti.
Sloukas’ın sahneye çıkmasıyla arayı giderek açan Fenerbahçe Beko, 39. dakikada 80-67 öne geçtiği maçtan 82-72 galip ayrıldı.