Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Anadolu Efes karşısına uzun süredir olduğu gibi yine 5 eksikle çıkan sarı-lacivertli ekip, savunmada inanılmaz mücadele etti, rakibinin hücum silahlarını etkisiz hale getirdi. Hücumda da Dixon-Melih ikilisiyle coşan Fenerbahçe Beko saha avantajını ele geçirdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 73-56 yendi, saha avantajını ele geçirdi.
Vesely, Datome, Lauvergne, Green ve zaten uzun süredir olmayan Ennis’ten yoksun gitmişti Fenerbahçe, Sinan Erdem deplasmanına. Ama Telekom ve TOFAŞ maçlarında alışmıştı onların yokluğuna. Bir de inanılmaz bir hırs ve kazanma isteği girince devreye, sanki eksik olan Efes’ti sahada.
Fenerbahçe’nin yüksek pas temposu ve kısaların karşılarına uzunları aldıklarında hemen potaya gidişleri maçın özetiydi aslında. Efes ise rakibinin eksik kaldığını düşündüğü boyalı alanı kullanmaya fazla odaklanınca iç-dış dengesini yitirdi. Ev sahibi, Fenerbahçe’nin baskısına karşı bir türlü istediği pozisyonları bulamadığı gibi dışarıdan da çemberi dövdü maç boyunca.
Efes, ilk yarıda yediği sayıların neredeyse tamamını potaya giden kısalardan yemişken, 3. çeyreğin başında Fenerbahçe kısalarının art arda bulduğu turnikeler, farkın 26 sayıya kadar çıkmasının habercisiydi. İşin ilginci Efes tamamen düzenden çıkıp, bu çeyrekte sadece 2 iki sayı denemesi yaparken, rakip potayı 3 sayı çizgisinin gerisinden dövmeye devam etti, fark 26’ya kadar yükseldi.
Sahada daha çok istediğini gösteren, savaşmaktan çekinmeyen bir Fenerbahçe vardı. Melih ve Dixon önderliğinde daha çok isteyen kazandı.
Bir söz de tribünlere, kulübün ‘sınırdayız’ uyarılarına rağmen Fenerbahçe taraftarı Ergin Ataman aleyhine uzun süre küfürlü tezahüratlarda bulundu. 3 kez anons yapıldı. Artık birileri giderek kontrolden çıkan bu gerginliği bitirmeli.