Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

74 sayısının 69’unu 4 isminden bulan, savunmada inanılmaz işler yapan Dunston’la rakibe boyalı alanı kapatan Anadolu Efes karşısında 34’te 5 üç sayı isabetiyle oynayan Fenerbahçe Beko, sadece 57 sayıda kaldı, final serisinde 2-1 geri düşmekten kurtulamadı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisinin 3. maçında Fenerbahçe Beko’yu deplasmanda 74-57 yenen Anadolu Efes, 2-1 öne geçti.
Lacivert-beyazlı ekip, 2. maçta kadroda bulunmayan Moerman’ı ikili oyunlarla sürekli potaya yollayarak oyuna başladı, Melli’nin 5 numara oynadığı sisteme karşı sürekli atak yaptı. İlk çeyrekte Ali Muhammed’in 3 üçlüğüyle oyuna tutunsa da, 2. çeyrekte bir türlü dışarıdan isabet bulamadı Fenerbahçe, kontrolü rakibine bıraktı. Fenerbahçe’nin 10’da 0 üç sayı ile oynadığı 2. çeyrekte Efes Beaubois-Larkin ikilisiyle etkili olup arayı da açmaya başladı. Özellikle ilk 4 dakika sayı bulamayan Efes’te 3 faullü olasına rağmen sahaya sürülen Beaubois en kritik anlarda sahne alıp, fark yarattı. Fenerbahçe’nin sadece 3 asistte kaldığı bir devre çok nadir görülebilir ama Efes adına bunu sağlayan da Dunston’ın inanılmaz savunma performansıydı. Her yardıma çıktı ABD’li oyuncu, rakiplerini potaya baktırmadı. Onun çabası giderek takımın da iştahını artırınca Fenerbahçe devre sonunda 26 sayıda kaldı.

İki kez risk aldı
Ergin Ataman, kontrolü bırakmamak için oyunda iki kez risk aldı, Dunston 4 faul alana kadar sahada tutarken, sonrasında da çok kısa süre dinlendirip, yeniden savunmayı ona bıraktı. Fenerbahçe’nin 5 kısaya dönüp Datome’yi 5 numaraya çektiği anlarda bile bu düzenden vazgeçmedi Efes, bu maçı kazanabileceği sistemden vazgeçmeden oyunu tamamladı. Son çeyreğin başındaki alan savunmasına karşı Efes’in yaptığı top kayıpları Fenerbahçe’nin farkı tek hanelere çekip umutlanmasını sağlasa da, Beaubois-Larkin ikilisinin liderliği, Moerman’ın enerjisi, maçı Efes’e kazandırdı.
Efes’in boyalı alanı bu agresiflikle kapadığı gün, Fenerbahçe’nin 34’te 5 üç sayı atması ev sahibi için maçın en önemli detayıydı. Bu arada Fenerbahçe sadece 8 asistle maçı tamamladı!