İspanya La Liga Real Madrid - Barcelona maçının VAR kayıtları açıklandı! 'Kanıt yok'

Real Madrid - Barcelona maçının VAR kayıtları açıklandı! 'Kanıt yok'

22.04.2024 - 18:47 | Son Güncellenme:

La Liga'da Real Madrid'in Barcelona'yı 3-2 mağlup ettiği maçın VAR kayıtları açıklandı. Barcelona'nın yoğun itirazlarda bulunduğu pozisyondaki VAR konuşmaları gündem oldu.

Real Madrid - Barcelona maçının VAR kayıtları açıklandı Kanıt yok

Real Madrid, La Liga'da Barcelona'yı 2-1 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup etti. Lamine Yamal'ın kaleye gönderdiği topu Lunin'in çelmesi sonrası Barcelonalı futbolcular hakeme gol itirazlarında bulunmuştu.

Haberin Devamı

El Clasico'daki tartışmalı pozisyona dair VAR kayıtları açıklandı. İspanya Futbol Federasyonu, dev müsabakanın VAR kayıtlarını resmi siteleri üzerinden yayınladı.

İşte olaylı pozisyona dair VAR kayıtları...

Cesar Soto Grando: Açım hiç uygun değildi, göremedim.

VAR Hakemi: Kontrol edelim Cesar. Bekle, oyunun başlamasına izin verme!

Cesar Soto Grando: Bekliyoruz. Bekliyoruz. Belki de gol oldu. Kontrol ediyoruz.

Cesar Soto Grando: (Oyuncuların itirazı üzerine) Hayır, hayır gol çizgisi teknolojimiz yok.

VAR Hakemi: Cesar, Lunin'in eldivenlerine çarptığı temas noktasında duruyoruz. Elimizde net bir kanıt yok. 360 derece inceledik. Çizgiyi geçtiğine dair kanıt yok.

Cesar Soto Grando: Tamam.

"TEKRARI İÇİN BAŞVURU YAPACAĞIZ"

Haberin Devamı

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Real Madrid maçından sonra VAR kayıtlarının yayınlanmasını talep etmişti. Lamine Yamal'ın yer aldığı pozisyonu inceleyeceklerini ve gerekmesi durumunda maçın tekrarı için başvuru yapacaklarını belirten Joan Laporta şu ifadeleri kullanmıştı:

"VAR, Real Madrid maçında kötü yönetildi. Lamine Yamal'ın pozisyonunda topun çizgiden geçtiğini tespit edersek maçın tekrarı için başvuru yapacağız. La Liga'dan sayılmayan gol ile ilgili maçın tüm görüntülerini istiyoruz. Ayrıca VAR konuşmalarını da açıklamaları gerekiyor. Bu golümüz geçerliyse maçın yeniden oynatılması lazım."

Barcelonalı kaleci Marc Andre ter Stegen, Real Madrid maçı sonrası verdiği röportajda gol çizgisi teknolojisinin kullanılmamasını eleştirmişti. Ter Stegen açıklamasında, "Futbol dünyasının bir ayıbı. Bu seviyede gol çizgisi teknolojisinin olmaması futbol adına utanç verici. Futbolda çok büyük paralar dönüyor ama bugün gördük ki yanlış yerlere harcanıyor" demişti.