Milli Takım Son dakika haberi - Milli Takımda Şenol Güneş dönemi resmen sona erdi! TFF duyurdu

Son dakika haberi - Milli Takımda Şenol Güneş dönemi resmen sona erdi! TFF duyurdu

10.09.2021 - 17:03 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile karşılıklı olarak yolların ayrıldığını duyurdu.

Son dakika haberi - Milli Takımda Şenol Güneş dönemi resmen sona erdi TFF duyurdu

A Milli Takımı'n 2022 Dünya Kupası elemelerinde üst üste aldığı başarısız sonuçlar ve son olarak 6-1'lik Hollanda mağlubiyeti sonrası Şenol Güneş'in geleceği sorgulanmaya başlanmıştı. Dün bir dizi görüşmeler gerçekleştiren TFF Başkanı ve Şenol Güneş arasında bir sonuç çıkmamıştı. 

Haberin Devamı

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Şenol Güneş bugün bir araya geldi ve ayrılık kararı çıktı. TFF, Güneş ile yolların ayrıldığını duyurdu.

İşte TFF'den yapılan açıklama; 

Şenol Güneş’e teşekkür ederiz

A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. 

Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz. 

Türkiye Futbol Federasyonu

A MİLLİ TAKIM KARİYERİ
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası elemelerinde alınan kötü sonuçlar nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen 69 yaşındaki deneyimli teknik adam, ay-yıldızlı ekiple bugüne kadar 82 maça çıktı. Şenol Güneş yönetimindeki milli takım, 59'u resmi, 23'ü özel toplam 82 maç oynarken, bu müsabakalarda 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 21 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 127 gol attı, kalesinde 90 gole engel olamadı.

Haberin Devamı

AYRILIK SONRASINDA ADAYLAR ORTAYA ÇIKTI
A Milli Takım'ın Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından adaylar da konuşulmaya başlandı. 

OKAN BURUK
Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir ile şampiyon olup tarihe geçen Okan Buruk'un A Milli Takım ile adı geçiyor. Konuyla ilgili Buruk'tan henüz bir açıklama gelmiş değil.

RIZA ÇALIMBAY
Demir Grup Sivasspor'da gösterdiği istikrarlı sonuçlarla adı bir dönem Beşiktaş ile de anılan tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay'ın adı Şenol Güneş'in ayrılmasından sonra A Milli takım ile birlikte anılıyor.

MUSTAFA DENİZLİ
Geçtiğimiz sezon ligin son haftalarında Altay'ın başına geçen ve Ege Temsilcisini yeniden Süper Lig'e çıkaran Mustafa Denizli bu sezonda Süper Lig'e etkili bir başlangıç yaptı. Denizli'nin de bu adaylar arasında olduğu öğrenildi.

EMRE BELÖZOĞLU
Futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe'den sportif direktörlük ve teknik direktörlük görevi yapan Emre Belözoğlu'nun adı A Milli Takım ile anılıyor. Belözoğlu daha önce Şenol Güneş'in yardımcılığı için görüşmeler yapmıştı ancak son anda anlaşma sağlanamamıştı.

Haberin Devamı

JOACHIM LOW
Şenol Güneş ayrılığı sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım teknik direktörlüğü için Joachim Löw ile yaptığı ilk görüşme olumsuz sonuçlandı.