Galatasaray Aston Villa'dan Nicolo Zaniolo kararı! Galatasaray'a transfer teklifleri kapıda

Aston Villa'dan Nicolo Zaniolo kararı! Galatasaray'a transfer teklifleri kapıda

04.02.2024 - 20:52 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın sezon başında şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla Aston Villa'ya kiraladığı Nicolo Zaniolo ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yıldız futbolcuya, ülkesinden 4 takımın talip olduğu öne sürüldü.

Aston Villadan Nicolo Zaniolo kararı Galatasaraya transfer teklifleri kapıda

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da sezon başında Aston Villa'ya kiralanan Nicolo Zaniolo ile ilgili sıcak gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı. Tecrübeli futbolcunun satın alma opsiyonunu elinde bulunduran Aston Villa'nın kararını verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Aston Villa'nın opsiyon hakkını elinde bulundurduğu Nicolo Zaniolo'ya ülkesinden devlerin kanca attığı aktarıldı. İtalyan basınında yer alan habere göre; Serie A'dan 4 kulüp, Nicolo Zaniolo'nun peşine düştü.

Aston Villa'nın İtalyan futbolcunun sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonu maddesini kullanmama kararı aldığı belirtildi. İngiliz ekibinin bu kararı sonrası Çizme temsilcilerinin harekete geçtiği kaydedildi.

Aston Villadan Nicolo Zaniolo kararı Galatasaraya transfer teklifleri kapıda

Nicolo Zaniolo'nun durumunu Serie A devlerinden Napoli, Milan, Juventus ve Fiorentina'nın yakından takip ettiği aktarıldı. İtalyan ekiplerinin, Nicolo Zaniolo transferinde yarışa gireceği vurgulandı.

Nicolo Zaniolo, sezon başında kiralandığı Aston Villa'da 24 maça çıktı. İtalyan yıldız bu süreçte 2 kez rakip fileleri havalandırdı. 24 yaşındaki on numaranın Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Nicolo Zaniolo'nun güncel piyasa değeri 25 milyon euro.

Haberin Devamı

Genoa altyapısında yetişen Nicolo Zaniolo daha sonra Fiorentina altyapısı, Entella altyapısı, Inter altyapısı ve Roma'da oynadı. Galatasaray, 2022-2023 sezonu devre arasında Nicolo Zaniolo için Roma'ya 15 milyon 700 bin euro bonservis bedeli ödedi. Başarılı futbolcunun kesin transferinden elde edilecek karın yüzde 20'sinin Roma'ya ödeneceği aktarıldı.

Aston Villadan Nicolo Zaniolo kararı Galatasaraya transfer teklifleri kapıda

5 MİLYON EURO KİRALAMA BEDELİ

Aston Villa, Nicolo Zaniolo'nun kiralanması karşılığında Galatasaray'a 5 milyon euro ödedi. Yıldız futbolcunun kiralık sözleşmesinde 1 milyon 375 bin euroluk şarta bağlı bonusların yer aldığı kaydedildi. Nicolo Zaniolo'nun şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonunun 22 milyon 500 bin euro olduğu vurgulandı. Anlaşmada 15 milyon 500 bin euroluk şarta bağlı bonusların yer aldığı aktarıldı. Nicolo Zaniolo'nun Aston Villa'ya transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transferi durumunda satıştan elde edilecek karın yüzde 10'unun Galatasaray'a ödeneceği belirtildi.

Aston Villadan Nicolo Zaniolo kararı Galatasaraya transfer teklifleri kapıda

Galatasaray'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Profesyonel Futbolcumuz Nicolo Zaniolo'nun 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Aston Villa FC Limited ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Aston Villa FC, şirketimize 5.000.000 Euro geçici transfer bedeli ile maksimum 1.375.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir. Futbolcunun transfer bedeli 22.500.000 Euro'dur. Buna ek olarak anlaşmamızda 15.500.000 Euro tutarında şarta bağlı bonuslar bulunmaktadır. Ayrıca, Aston Villa FC ‘ye futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %10'u şirketimize ödenecektir."

Yazarlar