Almanya Bundesliga Almanya'da Sacha Boey isyanı! 'Kesinlikle yanlış bir tercihti'

Almanya'da Sacha Boey isyanı! 'Kesinlikle yanlış bir tercihti'

17.02.2024 - 19:16 | Son Güncellenme:

Bundesliga devi Bayern Münih'e imza attıktan sonra çıktığı maçlarda performansı yetersiz bulunan ve sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olan Sacha Boey'la ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Alman gazeteci Falko Bloeding, Sacha Boey transferine dair dikkat çeken ifadeler kullandı.

Almanyada Sacha Boey isyanı Kesinlikle yanlış bir tercihti

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da gösterdiği performansla dikkat çeken Sacha Boey, ara transfer ve tescil döneminde Bundesliga devi Bayern Münih ile sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Sacha Boey'un Bayern Münih kariyeri istediği gibi başlamadı ve son olarak sakatlık depremiyle sarsıldı. Sacha Boey'un sol bekte tercih edilmesi ise Thomas Tuchel'in eleştirilmesine neden oldu.

Almanyada Sacha Boey isyanı Kesinlikle yanlış bir tercihti

Goal'ün Almanya muhabiri Falko Bloeding, Sacha Boey'un Bayern Münih'teki performansını Fanatik'e değerlendirdi. Bayer Leverkusen maçına değinen Falko Bloeding, "Tuchel onu sol bekte oynattı ve performansı pek iyi değildi. Sol bekte oynaması şaşırtıcıydı çünkü Tuchel'in o pozisyonda başka seçenekleri de vardı. Boey, Bayer Leverkusen karşısında kesinlikle yanlış bir tercihti. Neredeyse her taraftar ve her uzman bu konuda hemfikirdi. Sadece büyük bir hata yaptığı için değil. Genel olarak sol bekte oynaması yanlıştı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sacha Boey'un Bayern Münih'te şu anda ilk 11'e girmesinin zor olduğunu vurgulayan Falko Bloeding, "Şu anda ruh halinin nasıl olduğunu bilmek tabii ki zor ama sakatlandığı için moralinin pek iyi olmadığını tahmin ediyorum. Sadece iki maçtan sonra Boey'un Bayern Münih için doğru bir tercih olup olmadığını yanıtlamak zor, ancak ben şahsen Fransız sağ beki uzun vadede Bayern'de ilk 11'de oynayacak bir oyuncu olarak görmüyorum" dedi.

Almanyada Sacha Boey isyanı Kesinlikle yanlış bir tercihti

"SAHALARDAN UZAK KALACAK"

Bayern Münih'in hafta içinde yaptığı antrenmanda sakatlanan Sacha Boey ile ilgili konuşan Thomas Tuchel, "Birkaç hafta sahalardan uzak kalacağından korkuyoruz. O bu konuda bizden daha olumlu hissediyor. Ancak birkaç maç sahalardan uzak kalacak" açıklamasını yapmıştı.

2028'E KADAR İMZA ATTI

Galatasaray'da gösterdiği performansla dikkat çeken Sacha Boey, ara transfer ve tescil döneminde 30 milyon euro karşılığında Bayern Münih'e imza attı. Yapılan anlaşmada 5 milyon euroluk şarta bağlı bonus maddesinin yer aldığı kaydedildi.

Sacha Boey'un başka bir kulübe transferi halinde gerçekleşmeyen şarta bağlı bonusların Galatasaray'a ödeneceği aktarıldı. Galatasaray ve Bayern Münih'in 2 hazırlık maçı yapacağı bu karşılaşmalardan elde edilecek karın yüzde 50'sinin sarı-kırmızılılara ödeneceği vurgulandı.

Sacha Boey, Bayern Münih ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme imzaladı. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 22 milyon euro.

Haberin Devamı

Almanyada Sacha Boey isyanı Kesinlikle yanlış bir tercihti

23 yaşındaki sağ bek, Bayern Münih'te şu ana kadar 2 maça çıktı ve toplam 109 dakika sahada kaldı.

Yazarlar